3D филми без очила в къщи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

3D очилата са на път да останат в миналото
Ивайло Красимиров

Лабораторията по компютърни науки и изкуствен интелект към Масачузетския технологичен институт (MIT),  разработи нова технология, позволяваща да се гледат 3D филми в къщи без очила и без неудобствата създавани от тях. Технологията работи с всички съществуващи 3D филми.

Новият метод използва автоматичен дисплей, конвертиращ 3D филми от техния стерео формат с помощта на алгоритъма за преобразуване , наречен Home3D. Той  работи в реално време с графичен процесор, както е при PlayStation 4 или Xbox One. Така съвместимостта на автоматичните дисплеи, един сериозен проблем досега, ще остане в миналото.

Новият алгоритъм може да работи с вградени чипове в Blu-ray плейъри, телевизори или стрийминг устройства като Google Chromecast. Тези чипове могат да се вграждат фабрично или допълнително на устройства вече закупени и притежавани от потребителите.

Определено предимство, което дава новата технология Home3D, е възможността потребителят сам да персонализира ефекта на дълбочина на гледане във формат 3D, като високата резолюция и точност на картината не се променят.  Изобретателите от MIT вярват, че новата технология ще направи 3D технологията по-достъпна и популярна, като много повече хора ще я гледат.

Категории на статиите:
Технологии

Коментари

  • Игати, много мразя когато пишете за даден продукт но слагате някакво име, което в същото ако се чекне в Гугъл не излиза нищо за него.
    Абе дайте нещо сайт на продукта, така само „HOME3D“ има милион работи с такова име..

    lucellent 20 юли 2017 03:29 Отговор
    • Още го няма на пазара, вероятно скоро ще се появи…

      Ивайло Красимиров Ивайло Красимиров 20 юли 2017 11:07 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори