Астронавт на НАСА отрече да е виждал пришълци

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© NASA
Антония Михайлова

Астронавтът на НАСА Джефри Уилямс опровергал епизод от американски документален филм за това, че при една от своите експедиции на МКС е виждал извънземни, съобщава РИА Новости.

Уилямс вече за четвърти път се отправя на МКС в състава на международен екипаж.

„Много слухове по този повод обикалят интернет. Преди няколко години наистина получих препратка към документалния филм, според който се намирам в модула Cupola и уж съм наблюдавал извънземни. Мога да уверя, че, разбира се, много различни събития са ми се случвали на станцията, но всички те имат разумно обяснение“, заявил Уилямс на пресконференция в Звездното градче.

Подкрепил го и руският му колега от новия екипаж – космонавтът на Роскосмос Олег Скрипочка.

„Аз дори с удоволствие споделям някои впечатления за миналия полет на МКС. В една прекрасна лунна нощ на Земята забелязах от МКС много ярко и ясно петно над повърхността на Земята с размери няколко десетки километра.

Първата ми мисъл беше – ето го историческия момент, когато виждам проява на извънземен разум. Но в резултат на „мозъчния щурм“, предприет от екипажа и специалистите, беше установено, че това просто е огромно „лунно зайче“, отразяващо се в атмосферата на Земята“, заявил Скрипочка.

Стартът на новия екипаж с ракета носител „Союз-ФГ“ с космическия кораб „СоюзТМА-20М“ е планиран за 19 март 2016 година от космодрума Байконур. Планираната продължителност на експедицията е 173 дни. На МКС ще заминат Александър Овчинин, Олег Скрипочка (Роскосмос) и Джефри Уилямс (НАСА).

Категории на статиите:
Синя луна

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори