Биооръжията на бъдещето ще могат да убиват хора със специфична ДНК

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

В бъдеще може да има биооръжия, които засягат специфични групи от хора, без навредят на останалите.

Това се твърди в нов доклад на Центъра за изследване на екзистенциалния риск към Университета Кеймбрич, разкрит от The Telegraph.

В него учените от Кеймбрич твърдят, че правителствата по света са се провалили в подготовката за футуристични оръжия, базирани на напреднали технологии като изкуствен интелект и генетични манипулации или пък патоген-убиец, предназначен да ликвидира само хора от определена раса.

Докладът призовава за създаването на независими групи, които да изследват рисковете от различни бъдещи технологии и да определят начини за защита на хората от тях, пише The Telegraph.

„Технологията става все по – съвършена на все по – ниска цена, демократизирайки възможността да се наранява все по-бързо и смъртоносно“, пишат авторите на доклада.

„При особено лош сценарий, биооръжие може да бъде създадено с цел определена етническа група на базата на нейния генетичен профил.“

В заключение учените казват, че не можем да си позволим да чакаме, докато подобни оръжия станат факт, за да направим нещо по-въпроса.

Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори