Бирата укрепва мускулите

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Употребата на бира може да ви помогне да поддържате форма в напреднала възраст, твърдят японски учени. Те изяснили, че вещество, съдържащо се в хмела, може да предотврати износването на мускулната тъкан.

Изследователи от университета в Токушима са открили, че флавоноидът 8-PN, възпрепятства мускулната атрофия в тестове с лабораторни мишки. На гризачите, на които била предлагана храна с добавка на това вещество, мускулната тъкан оставала на същото равнище в сравнение с останалите, които губели по 10%.

Макар че бирата е богата на калории, тя има редица полезни свойства. Много видове бира съдържат естествени антиоксиданти и витамини, които ни защитават от сърдечни заболявания, а тъмното пиво, което се смята за по-полезно, е богато на желязо и има повече антиоксиданти от светлото.

По-рано учените изясниха, че бирата съдържа магично съединение – никотинамид рибозид, което предотвратява увеличаването на масата на тялото и диабета и подобрява състоянието на мускулите.

Изследователите се надяват да разработят препарати, които биха могли да предотвратят инвалидност в напреднала възраст. Също напитка с това вещество може да бъде полезна за космонавтите, чиито мускули отслабват при продължително пребиваване в Космоса.

Но експертите предупреждават, че за да се сдобиете с мускули на Херкулес, трябва да изпивате по 83 литра на ден. И макар че теоретично това би могло да поддържа мускулната маса и да продължи живота ви, от такава доза може да изпаднете в кома или да получите алкохолно отравяне.

Източник: en.rocketnews24.com

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Коментари

  • Много интересна статия. Не съм голям почитател на бирата, но обичам да пия зелен чай. Не знам дали въпросният флавоноид (8-PN) присъства и там, така че ако се натъкнете на допълнителна информация, ще се радвам да я споделите с нас. 🙂

    Chiron 24 октомври 2012 17:35 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори