Британски учени: Жените са лесбийки и бисексуални

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Pixabay
Антония Михайлова

Всички жени от гледна точка на сексуалния интерес се явяват лесбийки или бисексуални, но не и строго хетеросексуални.

До този шокиращ за хетеросексуалните представителки на нежната половина на човечеството извод са стигнали британски психолози, като изучавали реакцията на жените на еротични филми с участието на актьори от двата пола.

Резултатите от изследването са представени в сп. Journal of Personality and Social Psychology, съобщава изданието Medical Daily.

За да установи разликите в половата възбуда при жените с различна сексуална ориентация, Герълф Рийгер (Gerulf Rieger) от университета на Есекс пуснал на 345-те участнички в експеримента филми с участието на голи мъже и жени. Датчици за движение на очите следили колко силно се разширявала зеницата на доброволките (тази реакция се смятала за индикатор на възбуда).

Станало ясно, че повечето (74 процента) от хетеросексуалните жени силно се възбуждали от кадри както с привлекателни мъже, така и с красиви жени. В това хетеросексуалните участнички в експеримента се разминали с лесбийките, които по-интензивно реагирали на привлекателния за тях пол (женски). Според учените в такава реакция лесбийските се оказали подобни на мъжете.

Авторите на изследването подчертават, че красивото женско тяло е привлекателно не само за лесбийките. Дори за жените с хетеросексуална ориентация еротичните фантазии или леката влюбеност в представителки на собствения пол могат да влияят на избора на порнографски филми.

Но получените изводи не бива да се обобщават, отбелязват учените. Половото влечение при жените е много сложно явление и при всеки човек има уникални свойства. „Мъжете са прости същества, но ето че сексуалните реакции на жените остават тайна“, казва Рийгер.

Получените изводи също така ни карат да възприемаме с предубеденост научната репутация на психолога. През 2005 година той се прославил като автор на голямо изследване, въз основа на което заявил и за фиктивната мъжка бисексуалност. Според Рийгер мъжете се делят на хомо- и хетеросексуални.

Освен това научният ръководител на Рийгер – Джон Бейли (John Michael Bailey) от Северозападния университет (САЩ), издал книга, в която смяната на пола от мъже се обяснява само с екстремна хомосексуалност и полова възбуда от обладаването на женско тяло. Книгата предизвикала бурното възмущение на транссексуалната общественост на САЩ, припомня Lenta.ru.

Категории на статиите:
Невероятно!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори