Чудовището от Лох Нес тази година било необичайно активно

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Тази "снимка на Неси" е направена от семейство Джоан и Уилям Джобс през май 2011, но някои твърдят, че е дънер.
Антония Михайлова

Независимо че британският историк Гарет Уилямс наскоро обяви, че историята с чудовището от Лох Нес е изфабрикувана за привличане на туристи, активността на Неси се увеличила неимоверно, пише Mail Online.

Това твърдят очевидци, които са далеч от туристическата индустрия, за да правят бизнес по подобен начин.

Гари Кембъл, собственик на официалния регистъп на чудовището от Лох Нес, казва, че тази година неговата активност е най-високата за много години.

Гари Кембъл

Гари Кембъл

Фиксирани са например пет твърдения на очевидци, което видели чудовището със собствените си очи, а туристката Кристъл Ардито от Съединените щати дори предоставила снимка, на която – макар и не много ясно – се виждала главата на чудовището.

Кристъл твърдяла, че е пристигнала в Шотландия да се полюбува на красотите на езерото Лох Нес и дори не си и помисляла да снима чудовището.

Чак после, като разглеждала снимките, забелязала, че на една от тях се запечатало нещо необичайно, много подобно на щръкналата над водата глава на Неси. Това се случило на първи юли тази година.

Снимката, направена от Кристъл Ардито

Снимката, направена от Кристъл Ардито

Увеличената снимка

Увеличената снимка

Гари Кембъл пояснява, че снимката на Кристъл Адрдито, разбира се, не може да бъде доказателство за Лохнеското чудовище, но такива свидетелства са много и е трудно да се повярва, че всички тези хора лъжат или туристическите фирми ги водят за носа.

Тази "снимка на Неси" е направена от семейство Джоан и  Уилям Джобс през май 2011, но някои твърдят, че е дънер.

Тази „снимка на Неси“ е направена от семейство Джоан и Уилям Джобс през май 2011, но някои твърдят, че е дънер.

Освен това е необходимо да се вземат под внимание тези, които са виждали чудовището, но се стараят да мълчат за това, тъй като не искат да ги смятат за глупаци.

Една от най-ранните снимки на Неси, направена от д-р Кенет Уилсън през 1934 година. По-късно тя била наречена фалшива от Крис Спърлинг, който на смъртния си одър казал, че е помогнал за фалшификацията на снимката с модел, изработен от пластмаса и дърво.

Една от най-ранните снимки на Неси, направена от д-р Кенет Уилсън през 1934 година. По-късно тя била наречена фалшива от Крис Спърлинг, който на смъртния си одър казал, че е помогнал за фалшификацията на снимката с модел, изработен от пластмаса и дърво.

Освен това, продължава изследователят, „снимките често не са в състояние да отразят това, което вижда човешкото око. А и аз познавам много свидетели, които са виждали Лохнеското чудовище много ясно и отблизо, но са били толкова сащисани от зрелището, че така и не се сетили за камерата.

Вижте още:

Убийството на чудовището от Лох Нес

Ловецът на чудовището от Лох Нес 25 години преследвал сом

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори