Деца спасиха фламинго, стигнало до Сибир вместо до Саудитска Арабия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Деца спасиха фламинго, отклонило се с 5600 км от миграционния си път, и стигнало до Сибир вместо до Саудитска Арабия, съобщи в. „Дейли мейл“.

Птицата била доста омърлушена, когато децата я намерили на брега на р. Ангара край затънтеното село Мотигино.

Температурата била минус 9 градуса Целзий. Те внимателно я хванали и я занесли при ветеринар. Именно той определил, че това е фламинго, защото птицата била твърде млада, за да има характерните си розови пера.

Вася, както вече се казва фламингото, живее у една местна жена – Антонина Майса. Тя го храни със скариди и така е върнала добрата му форма. Антонина би искала да намери дом за Вася в някоя зоологическа градина, където да има компания от себеподобни.

Според специалистите Вася вероятно е летял от езерото Тенгиз в Казахстан към Арабския полуостров, но неправилно е завил на север. Възможно е да се е объркал или да е бил отнесен при внезапна смяна на посоката на вятъра. Това се случва понякога, ако птицата не е достатъчно силна.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Животни

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори