Дяволската маймуна

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Дяволската маймуна
Димитър Димитров

Дяволската маймуна е криптозоологически гигантски звяр, който за пръв път е забелязан на 26 юни 1997 г. в Дънкинсвил, Охайо (САЩ). Маймуната била висока около 1.50 м и имала дълги, остри уши.  На цвят била сива, очите ѝ били тъмни, а също така била доста агресивна.

Легендата за дяволската маймуна

Подобни сведения дошли и от малкия град Данвил в Ню Хемпшир. Там хората забелязвали ужасяващо същество, което издавали страховити звуци през нощта. Изглеждало като огромен примат с червеникаво-кафява козина и огромна уста, пълна с изключително остри зъби. Съществото имало навика да влиза в града доста често.

През септември 2001 г. шефът на пожарната в Данвил е забелязал неизвестно същество да тича из градските улици през нощта. След разказът на пожарникаря дяволската маймуна е видяна още девет пъти в следващите две седмици. Това създало известна паника сред жителите на градчето. Като резултат били организирани хайки за залавянето на всяващото ужас същество, но то така и не било открито, а и най-вероятно се е уплашило, защото сведенията за срещи с него изведнъж спрели. Повечето хора смятали, че става въпрос за някакъв вид хищник, но все пак са изказани и мнения, че дяволската маймуна всъщност е демон, изпратен да тероризира хората.

Завръщането на звяра

През лятото на 2015 г. областта отново е разтресена от съобщения за „космат звяр“, който влачел тялото на малко дете или кукла. Веднага станала ясна приликата между по-ранните сведения от 2001 г. и инцидентът бил отразен в пресата като „Завръщането на дяволската маймуна“. Оттогава по този и предишните случаи няма никаква информация и за щастие съществото не е виждано отново.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Мистерии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори