Експерт: ЦРУ може да убие Путин

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

kremlin.ru
Димитър Димитров

Бившият заместник-министър на хазната при администрацията на Рейгън Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts) смята, че руският президент Владимир Путин е застрашен от политическо убийство, дело на ЦРУ.

„Мисля, че Путин се намира в сериозна опасност“, казва Робъртс. „Надявам се да спре да се разхожда по улиците без охрана.“

Експертът смята, че убийците най-вероятно ще са от ЦРУ или някоя терористична организация.

ЦРУ е извършвало политически убийства и опити за такива в доста държави, включително Корея, Китай, Индонезия, Иран, Камбоджа, Ирак, Коста Рика, Куба, Южен Виетнам, Доминиканската република, Либия, Ливан, Панама, Афганистан, Пакистан и други.

Според Уилям Блум (William Blum), който е автор на книгата „Убиване на надеждата: Намесите на американската армия и ЦРУ след Втората световна война“ разузнавателното управление е направило поне 50 опита за политически убийства.

Преди четири години The New York Times пише:

В най-тъмните дни на Студената война ЦРУ е отделило сериозни ресурси и изобретателност за планирането на убийства на неудобни чуждестранни лидери. В списъка влизат убийствата на Патрис Лумумба (Patrice Lumumba) от Конго, Нго Дин Дием (Ngo Dinh Diem) от Южен Виетнам, Рафаел Трухильо (Rafael Trujillo) от Доминиканската република и, разбира се, Фидел Кастро от Куба, който се е отървал от най-малко 8 различни опита на ЦРУ.

В последно време програмата за политически убийства на разузнавателното управление се характеризира с войната срещу тероризма. Вместо политически убийства, обвинените „терористи“ са част от програма за „целенасочени убийства“.

„Времената са се променили“, пише в Таймс. „Президентът се появява извънредно по телевизията и сам обявява убийството.“

Ако все пак Путин бъде убит, Обама и ЦРУ няма да поемат отговорността. Вината ще бъде хвърлена върху терористична организация, смята Робъртс. Руският президент получи заплаха и от чеченския военен командир на ИД Омар ал-Шишани, малко преди Русия да се намеси в Сирия. През 2014 година бивш представител на ЦРУ направи предложение за убийството на Путин, като това трябвало да бъде основната цел на администрацията на Обама в стратегията за Украйна.

Info Wars

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори