Гигантска дупка в Соликамск продължава да расте

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

През ноември 2014 година на мината „Соликамск 2“, принадлежаща на „Уралкалий“, се случило пропадане на земята. Образувала се дупка с размери 20 на 30 метра.

Дупката в град Соликамск в Пермския край може да се е образувала поради земетресение с почти двадесетгодишна давност, казва ръководителят на Ростехнадзор Алексей Алешин.

Според Алешин пропадането на земята в рудника се е случило поради изместване на пластовете на почвата при трусове, разтърсили района в далечната вече 1995 година.

Сега, по данни на Vesti.ru, размерите на пропадането са вече 120 на 125 метра. Дълбочината на ямата е около 50 метра. Руските медии съобщават, че в резултат на увеличението на дупката в нея са започнали да пропадат къщите във вилния комплекс „Ключики“.

„Уралкалий“ продължава да ликвидира последствията от аварията, съобщили от предприятието за „Комсомолская правда“.

През 2011 година в град Березники в Пермския край, недалече от сградата на „Уралкалий“, също се образувала дупка. Размерите на гигантското пропадане към февруари тази година са били 132 на 137 метра.

Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори