GPS навигатор отведе жена директно на дъното на езеро

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Facebook/Tobermoy Press
Антония Михайлова


Всеки, който ползва GPS навигатор, знае, че понякога той предлага да се завие не където трябва. Но ето че GPS отвел една жена на много неприятно място – директно на дъното на езеро, съобщава Рopular Mechanics.

23-годишната жена, която по разбираеми причини отказала да разговаря с медиите, шофирала през нощта в непрогледна мъгла и поради тази причина прекалено силно се доверила на GPS навигатора.

Валял дъжд, видимостта била изключително ограничена и жената не забелязала водата. Когато навигаторът я подканил да продължи да се движи, тя се подчинила и се озовала право в езерото Хюрън.

Жената успяла да отвори прозореца, да вземе чантата си и да доплува до брега, преди колата да потъне.

Сега автомобилът вече е изваден от водата, жената не е пострадала и не са ѝ повдигнати обвинения, но самата история е изключително поучителна: очевидно не бива да се вярва безрезервно на съвременните методи за навигация, на които също е присъщо да грешат.

Системата постоянно се доработва, като за самолети дори е разработен вариант за навигация по неутронните звезди, но тя още не е много надеждна.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори