Изкуствен интелект на IBM стана адвокат

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова


Изкуственият интелект ROSS, който работи на суперкомпютъра Watson, се „уреди на работа“ в юридическата компания Baker & Hostetler, където ще се занимава с дела за банкрут заедно с 50 колеги хора.

„Задавайте въпроси на ROSS на английски език, сякаш разговаряте с колеги. Той ще търси отговор във всички съществуващи закони, а когато ги открие, ще ги формулира за вас и ще подкрепи подборката с правни норми, съдебни прецеденти и цитати от второстепенни източници.

Освен това програмата следи всички изменения в законодателството и прецеденти и ще ви съобщи, ако новата информация има отношение към вашето дело“, се казва на сайта на изкуствения интелект.

Нюйоркската компания Baker & Hostetler не е единствената, която е купила права за ползването на изкуствения интелект.

На свой ред IBM обещава да обучи ROSS на различни клонове на правото и се надява, че скоро използването на суперкомпютри и изкуствен интелект в правосъдието ще стане повсеместно.

По-рано изкуствен интелект спечели срещу човек на играта Го, взе изпитите в университет и дори разгада 120-годишна биологична мистерия.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори