Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Истински паранормални истории, достойни за филми на ужасите

16 април 2016 г. в 00:01
Последно: 19 юни 2024 г. в 10:26

Историите, за които ще стане дума, са истински. Всички те са достойни да станат основа на добър блокбъстър.

Някои от тях вече са привлекли вниманието на Холивуд и по тях се снимат или се готвят за снимане филми.

Елиза Лем

Елиза Лем била канадска студентка с китайски произход. За последен път я видели жива на 31 януари 2013 година. В деня на изчезването ѝ я заснели камерите за видеонаблюдение, монтирани в хотел „Сесил“, където тя била отседнала.Елиза ЛемМомичето се държало доста странно – ту се криело от някого, ту жестикулирало активно, явно опитвайки се да даде знак на някой невидим в абсолютно празния коридор.

Две седмици по-късно, когато полицията публикувала тези зловещи кадри, за тайната на изчезването на Лиза Лем заговорили по цял свят. Както се и очаквало, възникнали огромно количество безумни теории, много от които имали отношение към обладаване от зли сили и паранормална активност.

Почти три седмици след изчезването на Елиза гостите на хотел „Сесил“ започнали да се оплакват от странния цвят и неприятния мирис на водата. Рано сутринта на 19 февруари служител на хотела отишъл да провери резервоара за вода, разположен на покрива на сградата, и открил там голото и полуразложено тяло на момичето.

Съдебномедицинската експертиза не установила признаци на насилствена смърт. Следователите така и не могли да разберат как Елиза е успяла да попадне на покрива на сградата – достъп дотам имали само служители на хотела. Останало загадка също така как момичето е попаднало в резервоара.

Историята на Елиза Лем е вдъхновила сценаристите от Sony Pictures.

Мостът на кучешките самоубийства

За последните 50 години повече от 50 кучета са скочили от моста Овъртаун, който се намира в Милтън (Шотландия). Невероятно е, че всички кучета скачали почти от една и съща точка и принадлежали на дългоноси породи.

Шотландското Общество по предотвратяване на жестокото отношение към животните нарича този феномен „разкъсваща сърцето загадка“. Много собственици на загинали кучета са се опитвали и се опитват да разследват обстоятелствата на тайнствените самоубийства.

Мнозина са убедени, че кучетата са били силно изплашени от внезапната поява на нещо свръхестествено. Сега повечето местни жители се стараят да не преминават по този мост с животни.

Грийнбриърският призрак

В една мрачна януарска сутрин на 1987 г. Мери Джейн Хистер гледала как спускат тялото на любимата ѝ дъщеря Зона в земята. Следователят, който водел делото, свързал смъртта на младата жена с усложнения при раждане, но в момента на смъртта Зона дори не била бременна.

Няколко седмици след погребението призракът на Зона навестявал майката и разказала в подробности кой, защо и как я е убил. Мери Джейн отишла в полицията и поискала възобновяване на разследването.Грийнбиърски призракВ резултат била проведена ексхумация и съдебната експертиза, при която било открити синини на шията на Зона и увреждане на гръбначния стълб. Трахеята била силно увредена, което и станало истинската причина за смъртта на Зона.

След това насилственият характер на смъртта на Зона станал очевиден. Убиецът се оказал съпругът на жертвата, който впоследствие бил осъден за това престъпление.

Обладаната Клара Германа Селе

През 1906 г. 16-годишнаата Клара Германа Селе – възпитаничка на манастира „Свети Михаил“ в южноафриканската провинция Натал, признала в изповед пред своя духовен водач Хорнер Еразмус, че е сключила сделка със Сатаната.

Монахините от манастира твърдели, че Клара изведнъж започнала да разбира и говори няколко езика, за които по-рано нямала никаква представа, включително полски, немски и френски.

© Ahduvido

© Ahduvido

Според запазените документи Клара също получила ясновидски дар, можела да левитира на метър и половина над земята, и периодично издавала зловещи „животински“ звуци.

За прогонване на нечистите сили били извикани двама католически свещеници. Те два дни се молели над момичето и в края на краищата демонът напуснал тялото на нещастницата.

Филмът „Екзорсистът“ се основава на подобна история, случила се в Мериленд (САЩ) през 40-те години на ХХ век.

Бела и брястът

На 18 април 1943 година в Хагли (Англия) четирима младежи се отправили в местната гора и се насочили към бряст, в хралупата на който открили човешки череп. Момчетата съобщили за находката си на властите, след което полицията изследвала дървото и извадила оттам цял човешки скелет на млада жена. По-точно – почти цял – ръцете били откъснати и закопани до дървото.

Самоличността на убитото момиче (убийството според изводите на експертите се случило 18 месеца преди откриването на останките) така и не била установена, но местните я нарекли Бела.Бела и брястътВтората световна война била в самия си разгар, ресурси за провеждане на пълноценно разследване нямало и делото така и останало неразкрито.

Но оттогава в околностите на Хагли по стените на сградите често започнали да се появяват надписи от рода „Кой скри Бела в бряста?“.

Призраците на Белия дом

В много отношения Белият дом може да се смята за една от най-зловещите сгради на планетата, включително и в мистичен. В различни времена тук са се появявали призраците на бившите му стопани – на Уилям Хенри Харисън, на Томас Джеферсън и Ейбрахам Линкълн. Много хора твърдят, че са ги виждали.призрак на ЛинкълнВеднъж призракът на Линкълн се появил на британския премиер Уинстън Чърчил, който току що си бил взел вана и както майка го е родила, влязъл в спалнята и се вкаменил: край камината стоял призракът на Линкълн в пълна униформа и подклаждал огъня.

Чърчил бил човек с добро самообладание, затова след секунда се съвзел: „Добър вечер, господин президент. Съжалявам, че ме виждате в неподобаващ вид“, казал той с необходимото уважение. След това призракът изчезнал.

Категории на статията:
Невероятно, но факт