Извънземен скелет на Марс?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

извънземен скелет
NASA / Journey to the surface of Mars
Мегавселена
  • 30 януари 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    29 януари 2016 г. в 23:29

В интернет пространството се разпространи поредната провокативна снимка от повърхността на Марс. На изображението, заснето от роувъра Кюриосити, ясно се вижда нещо, което много наподобява скелет на някакво същество.

Вече се появиха доста снимки, които подсказват, че в миналото на червената планета е имало живот. Някои от изображенията вече са обяснени, но има и такива, чието обяснение изглежда практически невъзможно и това определено е едно от тях.

През последните пет години представите ни за Марс се промениха драстично. Стана ясно, че червената планета има изключително много сходства със Земята – дори и до днес на Марс има вода, а в далечното минало атмосферата му е била същата като земната, така че не е особено странно да говорим за евентуално съществуване на живот на Марс в миналото.

Оригиналната снимка на НАСА. Скелетът се намира от дясната страна на изображението. NASA

Оригиналната снимка на НАСА. „Скелетът“ се намира от дясната страна на изображението. NASA

Д-р Джон Бранденбург (John Brandenburg), който е получил магистърска степен по физика на плазмата в Калифорнийския университет Дейвис, смята, че в далечното минало червената планета е била обитавана от не една, а две извънземни цивилизации. Според д-р Бранденбург двете цивилизации са заличени след масирана ядрена атака, за която и до днес могат да се видят доказателства.

Снимката, направена от НАСА, сякаш потвърждава тезата на известния учен. Според повечето хора, видели изображението, това със сигурност е фосилизиран скелет на същество, обитавало червената планета в далечното минало. Разбира се, скептиците опровергават тези твърдения, казвайки, че на Марс никога не е имало живот и всички необичайни обекти на повърхността на планетата са се формирали естествено, а предположенията за евентуален живот на Марс в далечното минало са плод на човешката фантазия. Вижте снимката и преценете сами.

Оригиналната снимка е публикувана в Journey to the surface of Mars.

EWAO

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Без коментар

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори