Извънземните са обитавали Слънчевата система далеч преди нас

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Наричаме нашата слънчева система „дом на човечеството“, но учени предполагат, че в този „дом“ може вече да са живели изчезнали видове извънземни цивилизации. Според тях, древни извънземни видове вече са населявали Венера, Марс и дори Земята, преди да изчезнат във вселената без следа. В завладяваща и много любопитна научна статия, озаглавена „Предишни местни технологични видове“ , проф. Джейсън Райт от Университета в Пенсилвания  предполага, че следи от тези предшественици могат да бъдат открити в Слънчевата система.

Райт е астроном, който получи известност с предположението, че „мегаструктура на извънземни“ обикаля около далечна звезда. Сега той пише, че извънземните вероятно са оставили „техно-подписи“ предназначени за нас и можем да ги намерим, ако знаем къде да ги търсим.  Според него технологичните древни същества вероятно са обитавали древна Венера и Марс, на който е имало многобройни източници на вода. Това обаче е било толкова далеч в миналото, че повечето археологически доказателства за това вече са изчезнали. Тектониката на земните плочи например, би изтрила всички следи от цивилизация, която е живяла на Земята преди милиарди години.

Днес на Венера околната среда е следствие от гигантски „парников ефект“, който също така променя повърхността на планетата и изтрива всякакви следи от древен живот там.

Това стеснява силно местата на които може да бъдат открити останали следи от древни извънземни цивилизации, пише Райт. Най-вероятно ако има археологически останки от древни цивилизации, те могат да бъдат намерени под повърхността на Марс, на Луната или към външния край на Слънчевата система, счита Райт. Под повърхността древните артефакти биха оцелели от многобройните метеоритни атаки. Най-вероятно базите на древната цивилизация са построени под повърхността на планетите и могат да бъдат открити в наши дни. Според Райт много древни космически кораби от извънземни цивилизации е вероятно все още да обикалят в Астероидния пояс в края на Слънчевата система.

Райт заключава, че ако е имало древна извънземна цивилизация, тя все пак е възникнала в Слънчевата система, а не е дошла от други звездни системи.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Слънчева система

Коментари

  • А дали не е била земна- визирам камъните от Ика, фигурите от Акамбаро и пр.

    Десско 7 май 2017 20:49 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори