Извънземният хибрид от Мексико

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

via locklip.com
Димитър Димитров

Работници в мина близо до Чихуахуа (Мексико) са открили човешки скелет през 30-те години. Около този скелет нямало нищо интересно, но близо до него бил открит и доста необикновен череп. През следващите 60 години откритието е държано в тайна.

През 1999 година черепът попаднал в Лойд Пай (Lloyd Pye), който се занимава с паранормални явления. Той смята, че това е хибрид между човек и извънземно. Осъзнавал потенциалната му значимост, Пай го нарекъл Звездното дете.

Анализите показали, че черепът е бил на 5-годишно дете, което е умряло преди около 900 години. Формата на черепа е много странна, а обемът му е с 30% по-голям от този на обикновено дете на същата възраст. Очните орбити са овални и кухи, което означава, че детето е имало и по-големи очи от нормалните хора.

via locklip.com

via locklip.com

Организиран бил проектът Starchild (Звездно дете), който имал за цел да изучи мистериозния случай, а резултатите от него били доста интересни. Някои скептици смятат, че черепът е принадлежал на дете с вродена хидроцефалия, но ДНК анализът показал, че няма следи от такова деформиране или каквито и да било други. Екипът изследователи заявили, че генетичният профил е различен от този на който е и да е друг човек. Това на практика е изцяло нов вид.

Генетичните тестове показали голямо количество необикновена ДНК и целта на проекта е да се проследи целият геном. Рентгеновите анализи показали, че костите на черепа са по-тънки от тези при хората. Няма и следи от наслагване на течности от вътрешната страна, което също изключва възможността за хидроцефалия.

Чрез сканиране с електронен микроскоп изследователите открили необичайни микроскопични нишки в структурата на костите. Тези нишки биха могли да обяснят голямата здравина на черепа въпреки по-тънката костна структура.

През 2012 година били направени подробни сканирания, използвани за създаването на триизмерен модел на мозъка на Звездното дете. Той отново имал два лоба, но били различни по форма и размер. Също така мозъкът на това дете е бил по-голям от този на възрастен човек.

via locklip.com

via locklip.com

Експерти по антропология използвали криминалистична реконструкция, за да разберат как е изглеждало лицето на това необикновено дете. Резултатът (горе) съвпада с доста описания на извънземни. Много хора вярват, че детето е било хибрид между извънземни и хора. Изследванията върху черепа продължават.

Locklip

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори