Какво е синхроничност и как да видим проявленията й в живота си …

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Хермина Тот
  • 5 септември 2016 г. в 09:54 Последна промяна:
    7 септември 2016 г. в 18:23

Терминът „синхроничност“ е въведен от психотерапевта Карл Густав Юнг, за да опише едновременното настъпване на събития (или случайности), които на пръв поглед нямат ясна цел, но имат дълбок смисъл.

Някои биха казали, че съвпаденията са просто случайности, но ако се вгледаме внимателно в живота си, ще осъзнаем, че не е така. Всяка дума или звук, които чуваме, хората, които срещаме са просто чисто съвпадение, нали? Концепцията за синхроничност твърди обаче, че те идват в живота ни точно когато имаме най-голяма нужда от тях. Това става под формата на отговори например, отговори на въпроси свързани с вътрешните ни съмнения, колебания и нуждата от взимане на решения.

Синхроничностите могат да ни водят, когато не знаем какъв избор да направим или какво да променим в живота си. Сякаш „някой отгоре“ чува тихите ни молитви и ни говори чрез други хора, образи или събития. Всъщност Айнщайн описва съвпаденията като „начина на Бог да остане незабелязан“.

Синхроничността свързва материалния с духовния свят чрез символи, които понякога остават неразбрани и които възникват от колективното неосъзнато. Например, отиваме до магазина и срещаме съсед, когото не харесваме – това не е случайност. Нашият духовен водач може да иска да ни каже, че нашите нужди не са по-различни от неговите и съответно не трябва да се смятаме за по-добри от него.

Примери за синхроничност в живота:

  1. Едни и същи числа се появяват отново и отново в живота ти.

  2. Срещаш някого по „чиста случайност“ и той просто казва няколко изречения, които звучат като отговори на въпроси, които си си задавал напоследък.

  3. Перфектното време. Нещата ти се случват точно, когато имаш най-голяма нужда от тях.

  4. Помощта и подкрепата в живота ти идват точно, когато нямаш очаквания към определени хора, които не си срещал преди.

Естествено списъкът на синхроничности може да бъде безкраен, а също и субективен, тъй като синхроничността е комплексен феномен. Това са просто някои примери, през които може да сме минали през живота си. Най-добрият начин да проследите собствените си синхроничности е да „мислите по-малко и да чувствате повече“, вслушвайте се в интуицията си. Когато се вслушвате във вътрешния си глас, ще разбирате външните знаци по-лесно.

Интуицията обикновено се валидира чрез външно „магично“ събитие. Ако например търсите отговори и случайно прочетете нещо във вестника или гледате видео, свързано с конкретното състояние, може да изживеете откровение. Тогава трябва да се запитате, дали това е отговорът, който търсите.

Има позитивни и негативни сили, които влияят на решенията ни, затова трябва да се оглеждаме за символите, които да ни водя по нашия собствен път.

Ако сте преживели синхроничности, които са променили живота ви, може да ги споделите с нас.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Отвъд науката

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори