Камера заснела призрак в стара викторианска къща

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 3 април 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    3 април 2016 г. в 23:34

Привидение в стара викторианска къща е попаднало на уебкамера. Детайлите от това събитие са фиксирани и събрани от кореспондент, известен със своите безумни разследвания.

Валентин Дегтерьов е известен в руските среди със своята специализация в търсене на всичко, каквото и да е то (основно изчезнали самолети), основно на спътникови снимки. Този път той е открил истинска къща с призраци.

Къщата, която описва Дегтерьов, е закупена от американец през 2004 година. Красива, многоетажна, построена във викториански стил, в каквато някога е сниман прочутият филм „Отнесени от вихъра“.

Сегашният собственик на въпросната къща я закупил през 2004 година от семейна двойка, която се оплаквала, че в сградата понякога се появява призрак на мъж. Жената дори го била виждала много пъти, затова с радост се разделила с къщата още при първата възможност.

Новият стопанин направил ремонт, като съхранил всички елементи на готическия, викториански стил. Освен това поставил 20 камери, които 24 часа в денонощието да следят стаите, а също и да показват старата градина.

Така започнала великия американски „лов на призрака“. Сайтът навремето бил много популярен, но самият собственик така и нямал щастието да види призрака. А и многобройните посетители на неговия сайт не откривали нищо достойно за внимание.

До 25 март 2016 година, когато Дегтерьов видял висок мъж в светлосиня риза в една от стаите. Човекът няколко пъти се приближава към камината, а след това внезапно изчезва. Пикантността на всичко това е, че през тялото му може да се види рисунката на килима на пода. А отражението му така и не се появява в голямото огледало над камината. По това време собственикът на къщата бил на работа. Освен това, освен него и кучето му, в къщата не живеел никой.

Както станало ясно, тази къща пази в стените си поне две трагични тайни, установил Дегтерьов.

Екзекутираният през 1918 г. Роберт Прагер.

Екзекутираният през 1918 г. Роберт Прагер.

Мъж на име Роберт Прагер бил хванат от тълпа граждани и обесен на дърво до същата къща заради изказвания срещу САЩ и президента Уилсън. Прагер бил имигрант, немец по националност. Бил черноработник и чакал гражданство от САЩ. През април 1918 година Паркер публично приветствал революцията в Германия – ходел по улиците с червено знаме, за което доста бързо го арестували.

Но задържането му не било задълго – на 5 април тълпа фанатици изтръгнала Прагер от ръцете на полицията – 300 души буквално разкъсали нещастния немец, като увесили неговото тяло на дърво край къщата.

Втората история на мистичния дом е свързана с гибелта на войник. Хари Леп (1908−1942) бил смел и достоен човек. На възраст 34 години се отправил като доброволец към Англия. Там воювал срещу фашизма и загинал на 19 ноември 1942 година, но не в бой, а попадайки под влак в Оксфорд.

Хари Леп в баскеболния отбор в средното училище.

Хари Леп (в центъра) в баскеболния отбор в средното училище.

Именно неговият призрак, както твърдят бившите собственици на къщата, обикаля из етажите… Според тях привидението на Леп най-често се появявало в стаята с камината и в библиотеката.

Категории на статиите:
Без коментар

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори