Китайски товарен кораб се съедини с китайската космическа станция

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Автоматизиран космически кораб се скачи с новата китайска космическа станция в неделя. Корабът превозва гориво и консумативи за бъдещия екипаж, съобщава китайската космическа агенция.

Космическият кораб Tianzhou-2 достигна станция Tianhe осем часа след изстрелването си от Хайнан, остров в Южнокитайско море, съобщава China Man Space. Носи скафандри, принадлежности, оборудване и гориво за станцията.

Tianhe, или Небесната хармония, е третата и най-голяма орбитална станция, стартирана от все по-амбициозната космическа програма на Китай.

Основният модул на станцията стартира на 29 април. Космическата агенция планира общо 11 изстрелвания до края на следващата година, за да достави още два модула за 70-тонната станция, консумативи и тричленен екипаж.

Китай беше критикуван, че позволи на част от ракетата, изстреляла Тианхе, да се върне неконтролирано обратно на Земята. Няма индикация какво ще се случи с ракетата от изстрелването в събота.

Пекин не участва в Международната космическа станция, главно поради възраженията на САЩ. Вашингтон е предпазлив по отношение на китайската програма и главно нейните военни връзки.

От този юни до края на 2022 г. до Китайската космическа станция ще бъдат изстреляни четири пилотирани космически кораба и четири товарни кораба, от по-малките ракети Long March-7 и 2F, които имат сравнително ниско полезно натоварване от Земята съответно 14 тона и 8,8 тона.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Орбита

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори