Lexus представи левитиращ скейтборд (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Lexus официално представи прототип на своята левитираща дъска (ховърборд), съобщава компанията Toyota. В рамките на проекта Amazing in Motion фирмата показа видео, в което скейтбордисттът Рос Макгъран (Ross McGouran) демонстрира техниката на боравене с летящата дъска.

Проектът Lexus Hoverboard стартира преди година и половина с участието на учени от дрезденския Институт за изследвания в областта на твърдите тела, специализиран в магнитна левитация.

Именно тази технология е залегнала в основата на ховърборда – силата на земното привличане се преодолява с помощта на охладени от течен азот полупроводници в дъската с температура минус 197 градуса по Целзий и специално магнитно покритие. Повърхността на дъската е изработена от бамбук.

200-метровото специално покритие било транспортирано от Дрезден в Испания, където специалистите поставили стотици малки магнити в скейт парка Кубелес (под Барселона).

За трите дни на снимките на двеминутното видео на известния режисьор Хенри-Алекс Рубин на Макгъран му се наложило да се учи практически от нула и при нови физически условия. Той се справил успешно със своята задача и демонстрирал серия трикове.

Летящата дъска Lexus все още е на стадий работен модел и не е в продажба. За стойността на проекта и конкретното устройство не се съобщава.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Технологии

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори