Мислите могат да контролират материята, казва физик

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Прочутият експеримент на квантовата физика, известен като експеримента с двата процепа, проведен преди десетилетия, показал, че разумът е способен да контролира материята.

Частиците светлина могат да се проявят като вълни. Дали ще приемат формата на вълна, или светлина, зависи от това дали някой ги наблюдава.

Процесът на наблюдение влияе на физическата реалност на частиците. Казано на технически език, наблюдението разрушава функцията на вълната.

Австрийският физик Ервин Шрьодингер е въвел уравнение, отразяващо вълновите свойства на материята. Но в това уравнение, както и във всяко друго квантово уравнение, не се отчитало наблюдението, тъй като то се явява субективен, а не обективен фактор, обяснил физикът и инженер Алън Рос Хугенот по време на международната конференция IANDS-2014 в Нюпорт Бийч, Калифорния.

Хугенот има докторска степен в областта на машиностроенето и е направил успешна кариера в сферата на морското инженерство, работил в комисията по разработване на стандарти за кораби. Изучавал е физика и машиностроене в Орегонския технологичен институт. Хугенот разказал за теория, която се отнася до въпроса за наблюдението.

Д-р Евън Харис Уолкър, физик, работещ във военната балистична лаборатория на Абърдийнския изпитателен полигон, се опитвал да включи процеса на наблюдение в уравнението на Шрьодингер. През 2000 г. Уолкър описал две скрити променливи. Едната от тях е каналът на волята, а другата – каналът на съзнанието, обяснява Хугенот.

Каналът на волята – това, което човек иска – се явява положителен. Каналът на съзнанието – това, което се намира в съзнанието – се явява отрицателен, продължава Хугенот. Положителното и отрицателното се взаимоизключват, затова тези две функции не се появяват в уравнението. Но когато те се срещат, това разрушава вълновата функция.

Главата на човека е заета с много неща – например къде ще иде след работа, какви задачи и срещи му предстоят и т.н. Тези неща в канала на съзнанието често блокират канала на волята.

Съзнанието и волята са несъзвучни, но ако бяха съзвучни, хората биха могли да материализират това, което искат. Те биха могли да въплъщават нещата в живота, обяснява Хугенот.

„Вашият разум контролира материята“, уверено заявил Хугенот, обръщайки се към аудиторията по време на конференцията.

„Знам, че не разбирате как става това. Как много хора са способни да станат професионални пианисти? Има ли тук пианисти? Не? Защо не? Защото не сте се учили да свирите на пиано. Но някои хора са концертни пианисти. Как са постигнали това? С дълго обучение, много неуспехи, дълга практика и постепенно са се научили.

Сега аз работя над това да стана медиум, така че мога да разкажа за някои методи. Не си поставям никакви ограничения“, заключил Хугенот.

EpochTimes

Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори