Мистериозните символи от китайските планини

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Tencent.com
Антония Михайлова

Преди десет години фотограф любител на име Гао Шусян от гр. Ченгду, провинция Съчуан, се качил на построен наскоро фар на върха на планината в село Мато. Той забелязал нещо странно в северната част на гората, но не могъл да разбере какво е точно.

„Когато преди десет години стоях на кулата на фара и се вглеждах в далечината, забелязах, че някои дървета в гората се отличават от останалите. Те бяха подредени така, че можеше да се види изображение. Помислих си, че това е потресаващо. Но не можах да обхвана цялата картина, тъй като фарът не беше достатъчно висок“, разказва Гао пред Tencent News.

Огромният китайски йероглиф на върха на зелената гора. Tencent.com

Огромният китайски йероглиф на върха на зелената гора. Tencent.com

В началото на юли Гао разбрал, че може по-добре да разгледа символите с помощта на спътникови онлайн карти. Оказва се, че дърветата са образували китайския йероглиф 犇 (bēn), който означава „бягай бързо“. Той се състои от три стоящи един до друг йероглифа 牛 (niú) – в превод „крава“, „бик“. Но тези йероглифи там са много повече. И изглеждали така, сякаш стоят там като хора, хванали се за ръце.

Този мистериозен „символ“ се е разположил на повърхността на планината от северозапад на югоизток, обхващайки повече от 1200 хектара гора.

От птичи поглет – трите символа, които е възможно да образуват китайския йероглиф, означаващ „бягай бързо“. Tencent.com

От птичи поглед – трите символа, които е възможно да образуват китайския йероглиф, означаващ „бягай бързо“. Tencent.com

Дървесните йероглифи изпъкват над останалите дървета. Цялата картина заема 0,6 мили (≈ 1 км) дължина и 0,3 (≈ 500 м) ширина.

Средната част на изображението е най-голяма и най-сложна. Тя се състои от множество кръстове. Югоизточната част се явява най-малка и е с ширина и дължина около 9 метра.

Все още никой не може да обясни произхода и предназначението на тези природни символи. Tencent.com

Все още никой не може да обясни произхода и предназначението на тези природни символи. Tencent.com

Още не е ясно кои точно йероглифи са изобразени, тъй като съществуват линии, които не влизат в състава на йероглифа „бягай бързо“.

Засега остава тайна и дали тази огромна картина е природно образувание, или е била засадена от човека.

Гао е открил също, че това изображение се намира на 30 градуса северна ширина, където се появяват голям брой неразгадани загадки на природата.

Vision Times

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори