Може ли Иисус Христос да опрощава и извънземни цивилизации?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Кен Хам, който е построил гигантска атракция на тема Ноев ковчег в Кентъки, заяви, че не мисли, че има живот извън Земята. И ако съществуваше такъв живот, извънземните не трябва да очакват никаква форма на спасение от Иисус Христос.

„Иисус дойде да спаси нас, а не същества от друга планета, друга раса от същества“, пише Хам в Туитър, добавяйки, че е ясно „спасението чрез Христос е само за Адамовата раса“, известна още като човешки земни хора.

От друга страна, Хам казва, че така или иначе няма да се нуждаят от изкупление … тъй като те не съществуват. Библията, според неговото строго тълкуване, казва, че само Земята е създадена за обитаване, „а другите небесни тела са създадени за знаци, сезони, дни и години“, написа той в Туитър.

Хам отговаря на скорошно проучване, според което дълбоко религиозните американци са по -малко склонни да вярват в интелигентен живот извън Земята. Той е правил подобни коментари и преди, като е писал през 2014 г. „Иисус не e „ бог -марсианец “! Само потомците на Адам могат да бъдат спасени. „

Не всички християни обаче, са съгласни с Хам. Папа Франциск например е казал, че ще кръсти марсианците, ако дойдат на Земята и попита през 2014 г.: „Кои сме ние, за да затворим вратата?“

През 2008 г. йезуитският отец Хосе Фюнес – който по онова време беше директор на Ватиканската обсерватория – каза, че космическите извънземни няма да са в противоречие с Библията.

„Това не противоречи на вярата, защото не можем да поставим ограничения на творческата свобода на Бог“, каза той пред „Католически преглед“. „Ако използваме думите на Свети Франциск, ако разглеждаме земните създания като„ братя “и„ сестри “, защо да не можем да говорим и за„ извънземен брат?“

Фюнес добавя, че такива извънземни може дори да не се нуждаят от изкупление от Иисус, който може да е дошъл на Земята само защото хората са „изгубените овце“ на сътворението.

„Бог стана човек в Иисус, за да ни спаси. Така че, ако има и други интелигентни същества, не е дадено, че те се нуждаят от изкупление“, казва Фюнес. „Може да са останали в пълно приятелство със своя създател.“

Покойният евангелист Били Греъм също разсъждаваше по подобен начин. „Твърдо вярвам, че има далеч в космоса разумни същества като нас, които се покланят на Бог“, каза той веднъж, добавяйки, че няма нужда да се страхуваме от такива същества, тъй като те също са част от творението.

Фундаменталният възглед на Хам за Библията е довел до странни изложби в атракцията му, посветена на Ноевия ковчег, включително динозаври, които според него са живели заедно с хората на Земята, за която твърди, че е само на около 6000 години.

Повечето учени определят, че Земята е на около 4,5 милиарда години и почти всички са съгласни, че динозаврите са били унищожени преди около 65 милиона години, много преди появата на първите хора.

Тази статия е публикувана в HuffPost.


Така и така си тук …

… искаме да те помолим за услуга. Ние сме малка независима редакция, което значи, че сами си решаваме какво да правим и за какво да пишем. Нямаме абсолютно никакви зависимости към рекламодатели, собствениците ни не са милионери, нямаме никакви взаимоотношения с политици или пък бизнесмени. Никой не редактира редактора. Никой не „насочва“ мнението ни. Затова ти можеш да ни подкрепиш. Ако ни четеш редовно и смяташ, че статиите, които качваме са полезни, интересни или забавни, може да натиснеш бутона по – долу и да дариш сума по свое усмотрение.
Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Искам да знам

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори