„Небесни тромпети“: Странни звуци в Холандия, Англия и Мароко

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Мегавселена
  • 16 януари 2016 г. в 00:01 Последна промяна:
    20 март 2016 г. в 15:29

В последните няколко седмици жители на Нидерландия съобщавали, че са чули странни звуци в небето. Мартин Мастенброек от Пижнакер в Южна Холандия, се намирал у дома си вечерта на 10 януари, когато изведнъж чул своеобразен звук.

„Звучеше като тръба – спомня си той. – Грохотът продължи около пет секунди. Наистина дойде отвън. Моята приятелка също го чу.“

Жители от други градове съобщили в социалните медии, че също са чули странни тръбни звуци. Човек от Гауда успял да запише звука (виж долу). Още един запис е публикувал във Facebook потребителят ‘Джеф AFCA „, който по това време бил в Алмере.

Седмица преди това, вечерта на 3 януари, жители на Казабланка, Агадир, Танжер и други марокански градове също чули подобни странни звуци, идващи от небесата. Няколко души успели да регистрират звука и да качат записите в YouTube:

На следващия ден, 4 януари, жител на Великобритания записал подобен звук в Бристол.

Има подозрения, че тези звуци се явяват трансдуцирани радиовълни със свръхниска честота. Тъй като ние обикновено не сме в състояние да ги чуем, те, изглежда взаимодействат с други електромагнитни фактори на планетата и около нея, като ги усилват и преобразуват в звукови вълни.

Макар че никой не знае с точност що за звуци са това, те вероятно са свързани помежду си и може би представляват ново природно явление. Е, не съвсем ново. Има древни и исторически записи на такива звуци, които са описани почти еднакво – зов на тръба, стонове, скърцане на метал, небесни шумове…

Sott.net

Категории на статиите:
Загадки

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори