Нови кадри на Титаник разкриват как останките биват „изяждани“ от океанските микроби

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

(Atlantic Productions)
Ивайло Красимиров

Останките от крушението на най-известния кораб в историята бяха посетени от екип водолази за първи път от 15 години насам.

Титаник (или това, което е останало от него) почива на дълбочина от 3810 метра край бреговете на Нюфаундленд, Канада.

Екипът изучава и филмира останките на кораба за целите на предстоящ документален филм. Корабът е разцепен на две части, които лежат на дъното на океана на стотици метри една от друга.

„Най-впечатляващият аспект е да видим как Титаник е бил изконсумиран от океана и разграден до съставните му елементи, докато същевременно предоставя убежище на забележително голям брой животни“, казва президентът на Triton Submarines Патрик Лейхи.

Изследователският екип на Triton Submarines е провел пет гмуркания до останките на кораба в началото на август т.г., снимайки в 4K формат за първи път.

Това може да се окаже и последният път, тъй като корабът е изложен на влиянието на милиарди хранещи се с метал бактерии на океанското дъно, а корозията и солта също дават своя принос.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Археология · История

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори