Първият в света автономен влак тръгна в Австралия

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Автономният влак на Рио Тинто
Ивайло Красимиров

Минната корпорация Рио Тинто пусна първия в света напълно автономен влак, движещ се сега в западна Австралия не само без машинист, но и изцяло без персонал. Корпорацията съобщи, че през тази седмица автономният влак е извършил първото си пътуване без машинист, като е изминал 100 км без какъвто и да е персонал на борда.

„Рио Тинто е лидер в иновативния транспорт и автономните технологии в световната минна индустрия. Това ще донесе редица предимства при изграждането на мините на бъдещето. Ние преквалифицираме голяма част от персонала ни, за да може да участва и в бъдеще да бъде част от нашата индустрия“, казва изпълнителният директор на Рио Тинто, Крис Сълисбъри.

Автоматизирането на железопътния транспорт при добива на желязна руда в района на Пилбара, западна Австралия, е първата голяма стъпка  в плановете на компанията да премине към изцяло автономен железопътен превоз. Досега Рио Тинто правеше опити от началото на тази година с автономни влакове, но в присъствието на наблюдаващ машинист.

От Рио Тинто се надяват да имат изцяло автономен железопътен превоз до края на идната година, като сега държавните институции в Австралия подготвят даването на необходимите разрешителни за осъществяването на влакови превози без персонал.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Иновации

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори