Оправдания крилати и лъжи опашати

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Тази статия не е точно за наука, но от нея ще научите как може да се лъже. Тук ще стане дума за политици, тези любимци на всяка нация. Всъщност МЕГАВСЕЛЕНА се гордее, че е сайт, в който не се пише за политика, но за мъничко нарушаваме това правило, за да ви покажем докъде може да стигнат наглостта и безочието.

Едва малцина от политиците, хванати в скандални ситуации, намират мъжество да си признаят, да подадат оставка или да се покаят пред избирателите. Но ето какви нечувани истории започват да съчиняват други.

 

Предложих орален секс за собствената си безопасност

 Скандалът:

Конгресменът републиканец от щата Джорджия – Боб Алън, привърженик на семейните ценности, защитаващ ограничението на правата на хомосексуалистите, през 2007 г. бил изправен на съд за това, че предложил на чернокож в обществена тоалетна в парк 20 долара за фелацио. Не щеш ли, чернокожият се оказал полицай под прикритие.

Оправданието:

В този ден Алън не се разхождал из парка в търсене на мъжка любов. Всъщност той осъществявал контрол над използването по предназначение на бюджетните средства, вложени в парка. Започвала буря и той се скрил в обществена тоалетна.

Настанил се в една кабинка, но забелязал „набит чернокож мъж”, който се намирал в една от другите кабинки. Притеснен за своята безопасност (тъй като не искал да остава „пасивен”), Алън сторил това, което би сторил всеки на негово място – поканил чернокожия в своята кабинка за осъществяване на орален полов акт, като предложил 20 долара за сеанса. Това било единственото нещо, което можел да направи, за да избегне жестоката саморазправа от страна на якия чернокож.

Властите обаче не се хванали на историята за „оралната самоотбрана” и му повдигнали пагубното за кариерата обвинение за скланяне към орален секс на публично място. Все пак Алън направил опит да излезе с достойнство от ситуацията, като обяснил, че истинската причина за оттеглянето му е не въпросното дело, а желанието му да даде път на по-млад законодател.

 

Беше обикновено гъделичкане!

 Скандалът:

През март 2010 г. нюйоркският конгресмен и бивш военноморски офицер Ерик Маса неочаквано подал оставка 14 месеца след повдигнатото му обвинение в сексуално посегателство към подчинен. И така – била изплатена компенсация, а оставката била приета. Но това не е всичко.

Преди да се изгуби от общественото внимание, Маса се отличил в съчиняване на измислици, като открито заявил, че това било „обикновено гъделичкане”.

Оправданието:

Когато пикантните подробности започнали да се тиражират от пресата, Маса (който бил женен) твърдял, че недоразумението е предизвикано от невинна закачка по време на сватба. Според собствените му думи:

„…След 15-ия джин с тоник и Бог знае колко бутилки шампанско служителят, който седеше до мен, намекна, че трябва да сваля шаферката… Сграбчих го и му казах: „Това, което трябва да направя, е да те понабия.” След това разроших косата му и излязох…”

Решил, че разказът недостатъчно е разколебал обществената вяра в латентната му хомосексуалност, Ерик заявил, че това били машинации на администрацията на Обама, свързани с критиките на Маса срещу законопроекта за здравеопазване. И добавил абсолютно ненужната подробност, че шефът на щаба на Обама спорил с него под душа, докато двамата били абсолютно голи.

След това Маса заявил пред тв водещия Глен Бек, че наистина тогава дал воля на ръцете си, но без всякакъв сексуален намек – просто обикновено гъделичкане.

Или както се изразил: „Не просто го пипах (своя подчинен), гъделичках го до спиране на дъха.”

 

Напих се в стриптийз клуб, защото бях под прикритие

 Скандалът:

Мнозина биха били щастливи да станат звезди във филм, но Хърбърт Бърк по-скоро не е сред тях. Той станал прототип на порочния персонаж от филма с Бърт Рейнолдс „Стриптийз” – алкохолизиран конгресмен.

През 1978 г. Бърк, избран в Конгреса от Десети окръг на Флорида за шести мандат, е арестуван в Дания до клуба Centerfold за „грубо и агресивно поведение”. Полицаите му щракват белезниците и го настаняват в изтрезвителното.

Оправданието:

Според версията на невинната жертва, Бърк не бил пиян и отишъл в стриптийз клуба не за да се наслаждава на танцуващи женски прелести – такова поведение било несъвместимо с член на Специалната комисия по контрол над разпространението и употребата на наркотици при Камарата на представителите. Какво е правил там? Естествено, бил е на работа. Бърк следял двама наркодилъри и по време на изпълнение на служебния си дълг ги последвал в клуба с цел да осъществи необходимото наблюдение.

Но вместо поощрение получил само „оскърбления” от страна на местната полиция, което било отразено в написаното от него на стената на килията:

„Казвам се Хърбърт Бърк. Часът е 0,20. Не ми повдигнаха обвинение. Аз искам да повдигна обвинение срещу (не се чете) полицията на Дания. Бях жертва на хулиганско нападение от страна на полицията на Дания и не ми беше предоставен адвокат. С мен се отнесоха жестоко, бях жертва на хулиганско нападение, отнесоха се жестоко с мен и не ми позволиха да се обадя на адвокат, приятел или да се оплача. Хърбърт Бърк.”

Историята не свършила с двойното подлагане на „жестоко отношение” в едно изречение, тъй като не впечатлила нито съдията (Бърк бил освободен условно и глобен), нито избирателите от Десети окръг (той изхвърчал от креслото си следващата година).

 

 $7750 за телефон са от разговори с моя приятел, участващ в секретна операция

Скандалът:

Политици, злоупотребяващи със служебни разходи, има по цял свят и депутатката Саера Хан от норвежкия парламент не е изключение.

През септември 2008 г. норвежкият парламент отказал да плати телефонната сметка на Хан, която навъртяла $7750 от спиритични сеанси. Хан заявила, че огромната сметка има добро оправдание. Дори не едно.

Оправданието:

Отначало Хан твърдяла, че звъняла на семейството си в Бангладеш. Това оправдание било отхвърлено и тя заявила, че звъняла на своя приятел от специалните части, който бил в норвежката армия в Афганистан.

Норвежката армия не открила такъв общителен войник. Отговорът на Саера бил: „Норвежката армия ли казах? Имах предвид британските специални части. Моят приятел изпълнява строго секретна задача на вражеска територия, затова нямам право да назова името, местонахождението му или други данни.” От ISAF заявили, че на военнослужещите е забранено да използват клетъчни телефони по време на изпълнения на задачи.

Когато изчерпала запаса си от секретни гаджета, Хан признала, че за три месеца е похарчила $7750 за спиритични сеанси. Тя прибягвала до услугите на екстрасенси толкова често, че някои от тях били принудени да я помолят да прекрати обажданията.

 

Този гей проститутка го наех да ми носи багажа

 Скандалът:

Джордж Рекерс, или „професор Джордж”, както самият той обича да се нарича, бил голяма фигура на сцената на антигей лобито на САЩ повече от три десетилетия и дори се явявал член на Националната асоциация по изследване и лечение на хомосексуализма (NARTH).

През 2010 г., при връщане от отпуск, прекаран в Европа, професорът бил заснет в компанията на Джовани Роман, когото той наел през сайта Rentboy.com. За да се получи достъп до персоналните данни на предлагащите услугите си в Rentboy.com, е необходима регистрация и разглеждане на главната страница, където млади хора потриват различни части от тялото си, както и да се посочи местонахождение.

Оправданието:

Съобщение, оставено на сайта на Рекерс, гласи:

„Скорошна статия във вестник умело води в заблуда читателите, създавайки лъжливо впечатление за непристойното поведение на професор Джордж Рекерс, който бил използвал сайта Rentboy, за да наеме проститутка за ескортни услуги… Според медицински препоръки вследствие на хирургична операция проф. Рекерс се е нуждаел от помощник за багажа по време на пътуване… Проф. Рекерс е избрал своя помощник чрез интервю на подходящи кандидати и е разбрал за неговите занимания с проституция едва по време на пътуването…”

Голямо недоразумение… Ахилесовата пета на тази история дори не е в това, че момчето под наем е потвърдило запознанството през сайта и че неговите задължения включвали „ню масаж”, любим елемент от който за Рекерс бил „дългият удар” (каквото и да представлява той). На снимката вляво се вижда ясно, че Рекерс сам се грижи за багажа си на летището.

Явно изискванията към помощниците за пренос на багаж (според профила на Джовани в сайта) са „гладки, нежни, еластични задни части” и „20-сантиметров член с идеална форма”.

Източник, снимки и колажи: Cracked

 

 


Категории на статиите:
Еврика!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори