Рей Курцвейл: Човечеството е на прага на безсмъртието

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Антония Михайлова

Според Рей Курцвейл, прочут американски изобретател и футуролог, когото на шега наричат „съвременния Томас Едисън“, човечеството почти се е приближило към възможността за безсмъртие, пише Hi-News.ru.

В едно от последните си изказвания Курцвейл отбелязва, че смъртта, този „велик похитител на отношения, знания и смисъл“, скоро ще бъде победена. Според футуролога нашият вид стои на прага на откритието на „ваксина срещу старост“ и съвсем скоро ще открие „пътя към вечността“.

Като отчита какви гигантски крачки в откритията и развитието на технологиите е извършило човечеството в последно време, Курцвейл казва, че безсмъртието вече не е нещо невъзможно за нас. Всички тези хилядолетия, които сме прекарали в търсене на рационално обяснение на смъртта, скоро ще станат неактуални и няма да ни се налага повече да се примиряваме с така наречената съдба за отиването ни в друг свят.

Опирайки се на „експоненциалния ръст на информационните технологии“, изобретателят прави предсказание, че в близко бъдеще ще изобретим компютри с размер на кръвни клетки, които ще се движат в нашите тела, ще лекуват нашите недъзи и ще се съединяват с облачни сървъри. Всичко това според Курцвейл ще се случи още „в 30-те години“.

По думите на футуролога всичко това е неотменна част от нашия цикъл. В края на краищата цялото човечество за своята история действително е еволюирало, съществено повишавайки продължителността на живота. И следващата крачка за нас е изобретяването на безсмъртието.

В рамките на някакви си 10-15 години според изобретателя ние ще успеем да намерим начин да се избавим от абсолютно всички физически пробойни на нашия организъм. Или поне повече няма да зависим от нашите физически възможности. Част от нашето мислене и съзнание ще се намират в облак и при необходимост ще можем да възстановяваме себе си.

„Ако нещо бъде загубено, без проблем ще можем да го пресъздадем“, казва Курцвейл.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори