„Възнамерявам да докажа, че можем да живеем вечно!“

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Hiroshi Ishiguro Laboratory, ATR
Антония Михайлова

Руският предприемач и експерт в областта на кибернетичните технологии Дмитрий Ицков за пореден път заяви намерението си да придобие безсмъртие посредством „преточване“ на човешкия разум в компютър, съобщава ВВС, цитиран от РИА Новости.

Ицков възнамерява да използва новите постижения на науката за разкриване на тайните на човешкия мозък, след което да „качи разума на човека в компютър, като го освободи от биологичните ограничения на тялото“.

„Крайната цел на моя план е да се пренесе нечия личност в напълно ново тяло“, казва Ицков, като отбелязва, че това е невероятно сложно, но все пак е реално.

Ицков стои зад проекта „Инициатива 2045“, в рамките на която група невробиолози, специалисти в областта на роботостроенето и учени, които изследват човешкото съзнание, се готвят да създадат робот, в който може да се премести човешката личност, пише изданието Telegrаph.

Учените смятат, че роботът ще може да може да събере човешките чувства и мисли, тъй като мозъкът има същите функции като на компютъра. Цифровата версия на човешкия мозък ще бъде качена в специален андроид, който ще бъде изпълнен във формата на човешко тяло.

„Възнамерявам да докажа, че можем да живеем вечно“, казва Ицков, и допълва, че иска да постигне безсмъртие през следващите 30 години.

С други думи: свиквайте, защото утре може да сме ето това!

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Футурология

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори