Рогат организъм бил доказателство за извънземен живот

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© University of Buckingham
Антония Михайлова

Учените от Центъра по астробиология към Бъкингамския университет (BSAB) твърдят, че са направили първата за цялата история на науката снимка на извънземен организъм.

Те описват „организма“ като частица, „по форма напомняща бик“, която представлява „самостоятелно живо същество“.

Според екипа, оглавяван от проф. Милтън Уейнрайт, снимката се явява безспорно свидетелство за съществуването на извънземни форми на живот в Космоса, отвъд пределите на атмосферата на нашата планета.

Учените смятат снимката за ново доказателство в полза на теорията за панспермия, според която животът е дошъл на Земята от Космоса.

Откритието само потвърждавало, че процесът по разпространение на живи частици из далечни светове не е завършил в дълбоката древност, а продължава и до днес.

Използвайки мощни магнити, изследователите отделили този организъм от дребните частици и отломки. Самите частици били събрани в рамките на проект, изпълняван в Дарбишър. Неговата същност е изпращане на въздушни сонди на височина около 30 километра – там, където стратосферата граничи с околоземното пространство.

Както твърди Уейнрайт, на снимката е показан кристал сол с прикрепен към неговата повърхност „безформен“ жив обект.

„Ние вярваме, че това е изображение на извънземен микроб, живеещ високо в стратосферата. За последните няколко години нашият екип предизвика сензация, твърдейки, че микробите идват на нашата планета постоянно. Критиците навсякъде тръбяха, че нашата работа е грешна, но никой от тях досега не е предоставил дори най-малкото жизнеспособно алтернативно обяснение.“

Учените допълват, че въпросният кристал е бил открит заедно с такива редки елементи като диспросий, лутеций, неодим и ниобий.

„Масата на тези частици е прекалено голяма, за да се издигнат във въздуха от земната повърхност. Затова е логично да твърдим, че са прилетели от Космоса.“

Това не е първият случай, в който изследователите от Шефилдския и Бъгингамския университет претендират за откриване на микроскопични структури, свързани с биологичния живот в земната стратосфера.

Така например през януари тази година стана ясно, че екипът е открил в прах и твърди частици, събрани в горната част на атмосферата, на височина около 27 километра, „частица призрак“.

Въздушни сонди били изпратени в горната атмосфера и по време на метеорния поток Персеиди. През септември 2014 учените открили в отломки, доставени от горните слоеве, частица „дракон“.

В края на януари 2015 целият свят разбра, че учените са открили доказателство за извънземни форми на живот, дошли на Земята в „титанова сфера“. Ако се вярва на думите на изследователите, то микроскопичната титанова сфера (с диаметър около 30 микрона) съдържа биологичен материал.

„Това е топче с диаметър на човешки косъм, което отвътре се състои от лепкав биологичен материал и се прикрепя към горната част с влакнеста субстанция. Бяхме зашеметени, когато рентгенът показа, че сферата основно се състои от титан с незначителна примес на ванадий. Първото, което ни дойде наум, е че е била изпратена от неизвестна цивилизация, която продължава да засява Земята с живот.“

Изследователите описали микроскопичната титанова сфера като паднало в нашата атмосфера от Космоса „извънземно зрънце живот“, което се взривява, за да разпространи генетичен и биологичен материал по цялата Земя.

Учените ни убеждаваха, че титановата сфера е разработена от технологично развити извънземни, които се стремят да инфектират Земята с чужди форми на живот, за да могат впоследствие да я колонизират.

Според изследователите частиците не се явяват прах, вдигнат от земята към горните части на атмосферата, защото върху тях са останали следи във вид на кратери, доказващи, че те са паднали от Космоса и не са попадали под атмосферата.

„Кратерите доказват, че подобно увреждане може да е било нанесено само от частица, летяла в Космоса на огромна скорост.“

Учените заявиха също, че в събраните образци от прах няма никакви следи от замърсяване със земни частици.

„Нашите биологични обекти, добити от получените образци, не могат да бъдат асоциирани както с неорганичен прах (частици вулканична пепел и т.н.), така и с биологични форма със земен произход.“

През юни 2014 г. изследователите заявиха, че вероятно са открили „фосилизирана бактериална биологична форма“, която е пътешествала по Космоса върху марсиански метеорит.

В неотдавнашна публикация със заглавието „Преход от земна биология към космически живот“, чийто автор е прочутият привърженик на теорията за панспермия, проф. Чандра Викрамасингх, изследователят убедително доказва, че за последните тридесет години теорията за панспермия е заела лидерско място в парадигмата на научните знания.

И все пак данните, получени от изследователите, продължават да търпят критика от мастити учени, които твърдят: Уейнрайт, Викрамасингх и техните колеги, пропагандиращи панспермия, не са предоставили убедителни научни доказателства в потвърждение на любимата си теория.

Категории на статиите:
Открития

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори