Селото с най-странните имена в света

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

най-странните имена
PD - NagaSindu
Димитър Димитров

Селото, което се намира в индийския регион Карнатака, е дом на племенното общество Хаки Пики, които имат традиция да кръщават децата си на случайни предмети, хора или места. Този странен ритуал е произвел цяла плеяда от необичайни имена, сред които Гугъл и Кафе.

Дори не можете да си представите как се казват някои хора в това село. От Армия през Глюкоза, Английски, Конгрес, та дори до Съд. Сред крайно любопитните имена се срещат и Едно По Две, Британец, Върховен Съд и Съединение. На фона на тези, меко казано, странни наименования женските имена Япония и Америка изглеждат даже някак обичайно.

Според К. М. Метри от университета Хампи племето първоначално е живяло в гората и кръщавало децата си на предмети от заобикалящата ги природа.

„След политическия смут и смяната на режимите хората от племето се разпръснали из различни региони в южна Индия“, обяснява Метри. „Към XX век връзката им с престъпността ги принудила да укриват самоличността си. Започнали да кръщават децата си със странни имена като Пистолет, Британец и други.“

„Те говорят уникален език, за който не съществува писменост. Така че децата им не получават образование, свързано с тяхната родова култура. А пък модерната образователна система не ги разбира. Това е причината повечето от представителите на племето да са аутсайдери в обществото. Различни ограничения като Закона за горите не им дават достъп до горите, които са били обитавани от техните предшественици. Това е племе, което губи своята култура.“

И все пак племето Хаки Пики успява да запази част от уникалните си традиции. Представителите на странната общност говорят поне 14 различни диалекта. Друга интересна традиция, която се различава от останалата част от света е, че зестрата се дава от мъжа на жената. Браковете се извършват през нощта, а ако се стигне до развод, жената връща половината от зестрата на семейството на мъжа.

Източник

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори