Точка G не съществува. Има точка C

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Сканиране на тазовата област на няколко десетки жени с ядреномагнитен резонанс е установило връзка между анатомията на женските полови органи и оргазма.

Клиторът е най-чувствителната част от тялото на жената. Според нови изследвания неговият размер и разстоянието му до влагалището имат първостепенно значение за получаването на оргазъм от жените.

С ядреномагнитен резонанс специалисти са сканирали тазовата област на 30 жени, чиято средна възраст била 32 години. Десет от тях, според собственото им признание, никога не били изпитвали оргазъм. При останалите нямало проблем с оргазма по време на секс.

При сравняването на двете групи експертите установили, че при представителките на втората група разстоянието между клитора и влагалището било средно с 5-6 мм по-малко, отколкото при жените от първата група. При последните и самите клитори били с по-малък размер.

„Точка G не съществува, има точка С – клиторът. Той е истинският източник на сексуална наслада за всички жени“, твърди д-р Сюзън Оукли от болницата „Добрият самарянин“ в Синсинати, Охайо.

Учените заключават, че размерът и позицията на клитора имат голямо значение за сексуалната функция на жените. Детайлно изследване е публикувано в сп. Journal of Sexual Medicine.

Пред изследователите изникнал основният въпрос: притежават ли жените, изпитващи оргазъм, по-големи клитори по рождение, или анатомията на половите им органи се изменя при получаване на оргазъм.

„Все още си задаваме въпроса: кое е първо – яйцето или кокошката? Увеличава ли се клиторът при тези жени след получаването на множество оргазми, или те от детството са имали голям клитор, който им е осигурил наситен сексуален живот?“, продължава д-р Оукли.

Проблемът с получаването на оргазъм е много разпространен сред жените. Според статистиката от 18 до 34% от тях изпитват сериозни затруднения в получаването на оргазъм. По-малко от половината от омъжените жени получават оргазъм при всеки сексуален акт и едва 15% изпитват оргазъм многократно.

Изследванията на учените са съсредоточени изключително върху физиологичните аспекти, макар че според тях психологическите фактори също пречат на получаването на удоволствие по време на секс.

Участничките в изследването попълнили няколко въпросника, в които отговаряли на многобройни въпроси за сексуалния си живот.

Оказало се например, че жените с проблеми при получаването на оргазъм предпочитат да правят секс в традиционната „мисионерска“ поза, докато доброволките от „безпроблемната“ група предпочитат да са отгоре, което осигурява по-добър контакт на мъжките гениталии с клитора по време на секс.

LiveScience

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори