Устройството за манипулиране на съзнанието и мистериозният му изобретател

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

съзнанието е навсякъде
Димитър Димитров

Думите „устройство за манипулиране на нервната система“ са напълно достатъчни да привлекат вниманието на всеки здравомислещ човек. Доста хора смятат, че приложението на концепцията за контрол над съзнанието не е нищо повече от научна фантастика. Но интересното е, че тази перспектива започва да изглежда все по-реалистична.

Наскоро патентованото устройство използва телевизор или компютърен монитор, за да изпраща електромагнитни вълни към наблюдателя. Електрическият заряд се акумулира върху кожата и задвижва нервната система по контролиран начин. Смята се, че устройството въздейства и върху ендокринната система, като така предоставя възможност за манипулиране на хормоните и функциите на мозъка.

Притежателят на патента е Хендрикус Г. Луус (Hendricus G. Loos). От 1978 г. насам д-р Луус е опитал да патентова 11 устройства, повечето от които са свързани с манипулиране на нервната система. Сред патентованите изобретения ще срещнете имена като „Подсъзнателна акустична манипулация на нервната система“, „Дистанционна магнитна манипулация на нервната система“, „Метод и апаратура за асоциативна памет“ и „Метод и апаратура за манипулиране на нервната система“.

Историята на д-р Луус е дълга. Преди да започне да изследва манипулацията на нервната система, изобретателят работи с корпорацията Plasmadyne, като в края на 50-те години получава патент за „апаратура и метод за генериране и съхранение на плазма при свръхвисоки температури“.

Няколко години по-късно започва да изучава електромагнитните полета, а през 80-те години на миналия век вече работи за правителството. Проектите му включват устройства за терапевтични аерозоли и устройства за съхранение на памет, които са способни да се обучават.

Да превъртим лентата до наши дни. Всъщност д-р Луус не е разкрил много информация относно последното си изобретение. Малко след патентоването, изобретателят става президент на корпорацията Cuewave. Не се знае много за нейната дейност, освен „физични изследвания с комерсиална цел“.

Освен тази информация, се знае, че д-р Хендрикус Луус се подвизава с няколко псевдонима, сред които д-р Хенри Луус и д-р Ханк Луус. Но истинската дейност на корпорацията Cuewave и детайлите около  устройствата за манипулиране на нервната система остават мистерия. Мистерия, която ни кара да се замислим, дали контролът над съзнанието не е реалност.

Top Secret Writers

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Съзнание

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори