Вана с течно стъкло и как още можете да си прекарате времето (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Как можете да си прекарате времето с известна полза – например да ви отнеме три месеца, за да си осигурите кенче с кока-кола, да свиете цистерна с атмосферно налягане или да се изкъпете в дъвка за ръце.

С други думи, има с какво да се занимавате и какво да видите.

Принудени сме да живеем под тежестта на натиска. За радост не усещаме удивителната мощ на атмосферния стълб, но на херметичните предмети с понижено вътрешно налягане той оказва най-забележително действие. Дори ако това е железопътна цистерна, събираща повече от 100 тона вода, направена от доста дебела стомана и сама тежаща повече от 30 тона.

Като нагрели въздуха вътре и изчакали той да се охлади – при херметично затворени люкове налягането спада – водещите на програмата Myth Busters са заснели как атмосферата смачква цистерната като тенекиена кутия от кока-кола.

Разбира се, кока-кола. „Най-сложният начин да си подсигуриш“ кока-кола е машината на видеоблогъра Berlagawesome. Безсмисленият, но ефектен механизъм включва 175 ефектни, но безсмислени крачки, които отнемат около три минути и чак след това позволяват да се получи лелеяната напитка.

По думите на автора за създаването на тази машина на Руб Голдбърг са му били необходими повече от три месеца – били направени 114 неуспешни опита, преди да заработи всичко. Трудно е да се спори – наистина един от най-сложните начини да се сдобиеш с кен кока-кола.

С не по-малка полза си прекарва времето и немецът Тим Нол, който се опитва да обедини две забележителни неща – триковете с велосипед ВМХ и модният паркур – в нещо от рода на „велопаркур“. Доколкото може да се съди, обединението е по-скоро в полза на ВМХ, с което Тим твори нещо наистина невъобразимо. Впрочем вижте сами.

А шампиони в областта на полезните развлечения през изминалата седмица са водещите на видеоблога Vat19.com. Като взели повече от 200 кг прозрачна „дъвка за ръце“, от която се изработват популярните играчки Silly Putty, те запълнили с нея вана и изпратили доброволец да се изкъпе в тази маса.

„Малко е студено, трудно се диша, тежи върху гърдите“ – казва той, потапяйки се вътре. А с какво завършва всичко това – вижте в следващото видео.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори