Вече е ясно какво се случва с душата след смъртта

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Клиничната смърт настъпва, когато квантовите вещества, формиращи душата, излязат от нервната система и влязат в просторите на Вселената, обясняват учените.

Според квантовата теория съзнанието е програма за квантовия компютър на мозъка, което може да остане дори след смъртта. Това обяснява преживяванията, изпитвани от човека по време на клинична смърт.

Д-р Стюарт Хамероф, почетен професор по анестезиология и психология в Аризонския университет, решил да развие теорията, предложена някога от Роджър Пенроуз. Според тази теория същността на нашата душа се намира в структури, наречени микротубули, в клетките на мозъка.

Това, което наричаме съзнание, е резултат от ефекта на квантовата гравитация на Вселената. Тази теория е наречена Orch-OR („оркестрирана обективна редукция”).

С други думи, нашата душа не е просто взаимодействие на невроните в мозъка. Тя се състои от тъкани на самата Вселена и е съществувала още преди началото на времето.

Тази идея е близка до представите в будизма и индуизма, според които съзнанието е неотменна част от Вселената.

Клиничната смърт

При преживяването на клинична смърт микротубулите губят квантово състояние, но информацията в тях не се разрушава. Тя просто напуска тялото, връща се в Космоса и се разпределя там.

Ако пациентът е реанимиран, квантовата информация се връща в микротубулите и той може да каже: „Преживях клинична смърт.” Ако това не се случи и пациентът умре, квантовата информация остава извън тялото, вероятно безкрайно в качеството си на душа.

Признаци на клиничната и биологичната смърт

Разликата между клиничната и биологичната смърт е много малка – само няколко решаващи минути.

Клиничната смърт възниква, когато сърцето на човек престава да бие, дишането и кръвообращението спират. Организмът още може да се реанимира.

Биологичната смърт идва 4-6 минути по-късно, когато клетките на мозъка умират от недостиг на кислород. Когато настъпи мозъчна смърт, всички неврологични функции необратимо се прекратяват, тоест след клиничната смърт възниква биологична смърт.

За официален момент на биологичната смърт се смята моментът, когато лекарят определи, че мозъкът е престанал да функционира. Ако възможно най-бързо се реагира на клиничната смърт и се вземат необходимите мерки за реанимация, може да се предотврати биологичната смърт.

Източник: Daily Mail

Категории на статиите:
Еврика!

Коментари

 • Можем само да се радваме, че Квантовата физика най – после достигна до истината, известна на езотериците от хиляди години.

  Веселин Арсов 7 декември 2015 22:12 Отговор
 • Пълни глупости! Това са логически разсъждения и предположения! Науката се основава на експеримента, а не на разни твърдения! Първо, този дето го е писал, няма никаква представа какво е душа, а да не говорим, какво се случва с нея! В християнската религия душата се отъждествява с човек и неговото съзнание, като след смъртта тя не се преражда. В источните религии (не исляма) душата се преражда и съдържа информацията от всички прераждания включително и животинските. „Християнската душа“ на практика се явява част от „источната душа“. Има много факти които потвърждават това. Ако се научи човек да медитира, при определена степен на умения може съзнателно да се докосне до тези нематериални структури. Критерий е практиката! Не случайно духовните майстори (не попове) казват: „Истината не може да се предаде от човек на човек! Истината е лично изживяване!“.

  Олег Бойчинов 4 март 2014 21:31 Отговор
  • Олег, в тази статия никъде не беше споменато за нито една от религиите. И всъщност не става въпрос за тълкуване на понятието „Душа“ от религиозна гледна точка, а за обясняване на душата от квантовата физика. Жалко, ако това засяга някои твои религиозни схващания, но отдавна всички знаем, че земята не е плоска! 🙂

   Данев 10 октомври 2015 04:16 Отговор
   • Данев, не само че пишеш с правописни грешки , но и съвсем не си осведомен. И точно за НАШАТА Земя става въпрос. Тя не само че е Плоска, но и ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВЪРТИ, нито около остта си , нито около Слънцето, което в същност е високо енергиен обект с дияметър около 32 мили и на около 5 000 км над Земята http://www.atlanteanconspiracy.com 🙂

    Ifer 22 октомври 2015 01:09 Отговор
  • И Олег, отдявна всички знаем, че изток се пише със З, а не с.Със с се пише само на руски.Освен ако не си руснак и още не си научил български език.И такова понятие като „източна душа“ и „християнска душа“ няма никъде, даже в религията.

   Ivelina Stoyanova 11 октомври 2015 13:29 Отговор
  • ИЗНЕНАДВАЩО Е, неправилното използване на изразите ДУХ, ДУША ТЯЛО. Тялото е физическата част на организма. Душата е енергийната част на мозъка, неговият ИНТЕЛЕКТ. ДУХЪТ, е БОЖИЯТА СВЕТЛИНА, ВЕЧНАТА КОСМИЧЕСКА ЕНЕРГИЯ, ЧИСТОТО СЪЗНАНИЕ,която е създала организма и го подърж, грижи се за него през целият му живот. Душата, интелектът на мозъка, умира заедно със умирането на организма. Цялата информация изработена от мозъка, обаче е своевременно изпратена във Акашовите хроники, от ЧИСТОТО СЪЗНАНИЕ ДУХЪТ. Духът след смърта отнася със себе си, всички сетивни усещания които е притежавал организма, които са ниждни, при ЕНЕРГИЙНОТО съществуване на ДУХЪТ. не е ПРОСВЕТЕН ДОСТАТЪЧНО, ТОЙ СЕ ПРЕРАЖДА ОТНОВО, за да се ДОУСЪВЪРШЕНСТВА. Коментарът е одобрен, от Акашовите хроники.

   Георги Петров 13 февруари 2016 06:04 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори