Венера и тук се разпорежда

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Древните казват за Венера така: „Желай да постигнеш възможното в любовта и красотата и ще твориш и съзидаваш. Желанието за невъзможното и стремежът да го осъществиш ще те доведат до разрушение. Успехът в начинанията ти ще бъде сигурен само тогава, когато съумееш да съединиш плодотворната дейност с правотата на ума и призванието на душата”.*

Венера никога не се отделя от Слънцето на повече от 48 градуса, затова пълното й завъртане около него е приблизително равно на година, а преминаването й през всеки зодиакален знак е около един месец.

Класиците са наричали Венера „малкото щастие”. Благоприятен аспект с Венера е благотворен за всяка планета, включително за „тежката артилерия” в лицето на Сатурн например.

В съвременната астрология Венера е символ на хармонията, красотата, радостта и благополучието. Тя е ниската октава на Нептун и заедно с него покровителства света на изкуството – музика, пеене, балет, танци и изобщо всичко прекрасно и изящно.

Тя обещава общуване с хора на изкуството – писатели, поети, музиканти, певци, художници, артисти. Венера е планетата на любовта, нежността, симпатията, привличането, еротиката, страстните желания и съблазни. Тя показва външната красота на човека, неговата привлекателност, обаяние, степента на привличане на противоположния пол. Отговаря за романтичната страна и артистичността.

Надарява с чувство за преданост към близки и любими хора. Именно Венера отговаря за тези страни на живота като брак, съпружески живот, семеен живот, домашно огнище и т.н.

По Венера се съди и за здравето и материалното състояние. Тя също сочи и подаръците, скъпоценностите и щастливите случайности като печалби и намирането на нещо. По същност Венера е женска планета, затова тя е емоционално активна. Именно Венера одушевява всички груби материалистически сили, обогатява и задълбочава чувствта, дава стремеж към хармония и предизвиква любов към възвишеното.

Венера е планетата на любовта и удоволствията. Тя управлява вашата способност да изразявате любов и да се наслаждавате на красотата. Надарява ви с чар и привлекателност, подсказва характера на вашата сексапилност.

Определяйки положението на Венера във вашата рождена карта, можете да си отговорите на следните въпроси: какви потенциални любовници привличате? Склонни ли сте към флирт? Често ли любовните романи ви носят разочарования? В какво се крият творческите ви таланти?

Тази планета управлява емоциите, а най-големият й дар е щастието. Може да се каже, че Венера прави живота прекрасен.

Положението на Венера във вашия хороскоп определя как се отнасяте към противоположния пол, колко сте популярни сред него, лесно ли печелите приятели, какви са художествените ви наклонности. Тя отговаря за способностите ви да обичате и да живеете с друг човек, а също предпочитанията ви при избора на дрехи, козметика, цветя и произведения на изкуството. Като планета на удоволствията тя показва любимите ви развлечения и начина, по който харчите парите си.

Друга страна на Венера кара човека да отдава по-голямо значение на удоволствията и разкоша, отколкото на самодисциплината. Изразен нарцисизъм и слабоволие пък говорят, че Венера се намира в слаба позиция.

Из „Класическа астрология в 12 тома”, С. Вронски

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Наука

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори