Защо емпатите са успешни предприемачи?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Ивайло Красимиров

Ако сте съпричастен човек ви е напълно ясно какво означава да крачите през живота рамо до рамо със своята емпатия. Случвало ви се е да срещнете на улицата случаен човек, който да започне да ви разказва за проблемите и притесненията си. Като дете, вероятно сте се дразнели от някои шумове, ярки светлини, силни миризми и ежедневно сте имали нужда да прекарвате определено време сам със себе си.
(А дали бихте могли да бъдете успешен предприемач? Какво ще кажете за комбинация от двете роли – на емпат и на предприемач?

Ето и 6 причини, които доказват, че съпричастните са добри предприемачи:

1. Можете да влезете в главата на клиента си
Като съпричастен, вие наистина можете да усетите какво искат и от какво имат нужда клиентите ви. Това ви качество позволява да работите на едно по-високо от стандартното ниво.

2. Умеете да се съсредоточавате лесно
Тъй като емпатите стоят далеч от многото струпани задачи, те могат прекрасно да се концентрират върху една конкретна задача. Най-добрата част от това сам да сте си шеф е, че можете да направите свой собствен график, който да следвате. Така, ще имате възможност да стоите настрани от хаоса. Това ще ви позволи изцяло да се съсредоточите само върху това, което е нужно в конкретния момент.

3. Обръщате внимание на мнението на екипа си
Като съпричастен човек имате способността да слушате внимателно и много добре знаете какви въпроси да задавате. Умеете да накарате всеки един член на екипа си да се почувства чут и разбран и по този начин провокирате уважение у колегите си.

4. Можете да се отегчите
Това всъщност е нещо хубаво. Емпатите имат нужда да се фокусират върху работата и дейностите, които стимулират творческата им страст и креативност. Ако започнете да се отегчавате, то това което правите не е за вас. До успех ще ви доведе единствено работа, която вършите със страст и желание.

5. Притежавате силна интуиция
Не е нужно никой да ви учи, вие просто знаете. Всъщност, усещате ключовите неща, които трябва да бъдат свършени. Понякога дори знаете какво следва в бъдещето. Тази силна интуиция е страшно полезна за вашия бизнес.

6. Забелязвате, когато някой лъже
Чудите се дали потенциалният ви бизнес партньор лъже? Интервюирате нов служител? Като  емпат вие можете да „влезете в неговите обувки“. Когато разговаряте с тях, можете да прочетете всичко по  тона на гласа им, изражението на лицето им, жестовете. Знаете много точно дали това, което казват те е достоверно или не.
Много хора смятат, че да си емпат е минус що се отнася до бизнес, заради чувствителността, която съпътства съпричастността. Въпреки това вие, освен състрадателен сте и отличен предприемач.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Тагове:
Категории на статиите:
Аз, човекът

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори