Защо мъжете си губят акъла по женските гърди?

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Graeme Weatherston / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Всеки е виждал мъж, който хипнотизирано се е вторачил в нечии женски гърди. И едва ли има представител на силния пол, който по време на разговор с женска особа да не поглежда южно от лицето й.

Двама американски изследователи – Лари Янг и Браян Алекзандър, решили да намерят обяснението на това явление.

Авторите твърдят, че причината хетеросексуалните мъже да зяпат женските гърди е хормон, който се отделя по време на кърменето и който помага да се установи здрава връзка между майката и детето. Този хормон е причината да се създават и здравите връзки между мъжете и жените.

Както твърди Янг, от биологична гледна точка манията на мъжете по женските гърди е доста странна.

„Мъжете са единствените бозайници, които се възхищават на гърдите в сексуален план – обяснява специалистът. – А жените са единствените бозайници, чиито гърди нарастват в пубертета независимо от бременността. Също така ние сме единствените индивиди, които стимулират сексуално гърдите по време на любовната игра.”

Според учените интересът към женските прелести има дълбоки биологични корени в нашия мозък. Изследванията дори показват, че при вида на гърдите или дори само на сутиен мъжете започват да вземат лоши решения.

Тъй като голямата гръд основно се състои от мазнина, еволюционните биолози смятат, че големите гърди сигнализират на мъжа, че жената пращи от здраве, следователно е подходяща кандидатка за износване и отглеждане на поколение.

Но Янг и Алекзандър смятат, че за всичко е виновен механизмът, който създава връзката между детето и майката.

Новороденото стимулира майчината гръд, което освобождава хормона окситоцин. Това води до отпускане на гладките мускули в гърдите и се отделя мляко. Но окситоцинът има и друга роля. Той привлича вниманието на майката към детето. Лицето, миризмата и гласът на детето здраво се отпечатват в мозъка на майката, като заздравяват връзката между тях.

Когато мъжът стимулира женските гърди, това предизвиква същите процеси в мозъка като при кърменето. Авторите обясняват, че хората също са едни от малкото животни, които се съвкупяват с лице един към друг, което води до асоциация между лицето и очите на любимия човек и удоволствието.

С други думи, мъжката любов към женските гърди е несъзнателен еволюционен импулс, който помага на хората да формират здрави връзки.

Източник: The Huffington Post

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори