Жена открива изчезнали хора и предмети

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Обръч с мрежа от конски косми, украсен с пера и перли, който според индианците гарантира добри сънища на собственика си. Public Domain
Антония Михайлова

Грейс Ларк*, адвокат и еколог, притежава странна способност интуитивно да намира загубени предмети и да ги връща на техните собственици, а също и изчезнали хора.

Всъщност тези способности не са чак толкова странни, ако се погледне през призмата на коренната индианска култура, казва тя.

„В доминиращата западна култура обектите и природата са неживи – казва Ларк. – Моите приятели индианците обаче виждат света по друг начин. В света, където природата обменя данни, мъртвите могат да се намесват, а обектите имат сила, отсъства това, което ние наричаме съвпадения. Това е невероятно.“

Веднъж Ларк влязла в антикварния магазин. Тя се интересувала от артефакти на коренните индианци, тъй като по-рано била археолог, преди да премине към екология и право. Тя обича да се рови в стари вещи в търсене на съкровища. Магазинът се намирал в сутерена на търговски център, а в тъмен ъгъл на циментовия под стояла кутийка със снимка на индианец с медальон от перла. Сърцето на Ларк забило силно, когато я видяла.

Тя се сетила за един индианец, когото познавала. В главата ѝ изникнал въпросът, трябва ли да му даде тази снимка. Ларк почувствала, че не е за него. Тогава ѝ хрумнал друг човек, на когото показала снимката. Оказало се, че това бил неговият брат близнак, който починал в Германия по време на Втората световна война.

Снимката принадлежала на тяхната сестра, но бившият ѝ съпруг взел много от нещата ѝ и заявил, че ги е унищожил. Тази снимка била сред тях и тя си мислела, че я е загубила завинаги. Когато жената видяла снимката, почувствала, че сякаш брат ѝ се е върнал.

Много от нещата, които Ларк намира и връща, са свързани с възстановяването на справедливостта и незараснали душевни рани.

Един път пътувала в Санта Фе и влязла в заложна къща, където открила много стар индиански щит, направен от кожа. У нея се появило усещането, че той е свързан със семейство, което тя познава. Ларк изпратила на семейството снимка на щита и попитала: „Кой е загубил този щит?“ Станало ясно, че щитът е бил наследен от един от братята в семейството, но реликвата била открадната в Санта Фе преди шест години.

Ларк е открила около 70 вещи, принадлежащи на индианци от четири племена. Трудно е да се опише интуицията, която я пренася към обектите и хората, които са ги загубили, казва Ларк. „Това е като да чуеш или видиш нещо, понякога предметите ме привличат към себе си като магнит. И често зад тях стои история, която буквално ми разказва душата на този човек.“

Така се случва не само с индианските артефакти. Един ден тя търсела бюро на фирмата Leopold за своя мъж, познат с известния еколог Алдо Леополд, чийто баща основал компанията. В интернет тя намерила такова бюро на стойност $300 плюс $100 за доставката. На следващия ден отишла до заложната къща и намерила същото за 20 долара. Преди това Ларк никога не била виждала бюра Leopold в заложните къщи.

Тя има талант да открива това, което ѝ е нужно. „Това е рядка способност, но мисля, че не съм единствена“, казва Ларк. Тя чула, че един човек е открил брезов свитък, като видял насън къде се намира. Гаражът на Ларк е пълен с битови предмети, купени от нея. Тя помага на хората да откриват загубени вещи.

Една мисъл спасила 10 живота

Ларк мислела за приятелите си в Мексико, които помагали на бездомници, и ѝ писали, че 10 деца на възраст между 4 и 14 години са изчезнали безследно.

Насън тя видяла как децата влезли в къща, където имало художник без панталони. Тя описала на приятелите си странния художник и къщата и те я намерили. Оказало се, че децата наистина влезли в тази изоставена сграда, тя се срутила и децата се намирали четири дни под отломките.

Веднъж Ларк срещнала полицай, който ѝ казал, че неговият отдел редовно използва ясновидци.

Разказвайки своята история, Ларк се надява да поощри млади хора, които имат аналогични способности. „Това е вълнуващ личен опит – казва тя. – Трудно е да се споделя той с друг, защото нашата култура няма съответния език, за да опише и обясни тези феномени.“

„Научно“ това също не може да се обясни, казва тя. „Не мисля, че бих могла да повторя това в лаборатория. Това става тайна част от моя живот, защото е прекалено сложно да се опише.“

* Грейс Ларк е псевдоним. Тя пожелала да остане анонимна.

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
От опит

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори