Жена подуши гъба, която предизвиква оргазъм. Ето какво се случи

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Антония Михайлова

Журналистка от научнопопулярното списание Discover провери върху себе си дали наистина Забулената дама притежава чудните свойства, описани от учените преди 15 години.

Информацията, която неотдавна беше разпространена от някои западни научни сайтове, меко казано, възбуди интернет. Става дума за гъбата Dictyophora, чиято миризма предизвиква спонтанен оргазъм при жените. Нейният външен вид е не по-малко интригуващ и гъбата е получила още едно название – Забулената дама (Phallus indusiatus).

С невероятната реакция на жените към миризмата на Забулената дама е запознало навремето обществеността научното издание International Journal of Medicinal Mushrooms. През 2001 година за гъбата е публикувана статия със заглавието Spontaneous Female Orgasms Triggered by the Smell of a Newly Found Tropical Dictyophora Desv. Species. И тя веднага привлякла обществеността.

С чудната гъба, която расте на Хавайските острови, са експериментирали местни медици миколози – Джон Холидей (John Holliday) от Next Laboratories и Ной Соул (Noah Soule) от Aloha Medicinals. Доброволците били 16 жени и 20 мъже.

Гъбата не подействала на мъжете по никакъв начин – в еротичен смисъл. Но с жените нещата стояли по друг начин. Ако се вярва на Холидей и Соул, то първите четири жени, помирисали току-що откъсната гъба, незабавно получили оргазъм. Освен това кожата им почервеняла, пулсът се учестил, рязко подскочило кръвното им налягане.

Експериментаторите дори се изплашили да не би доброволките да са преживели инфаркт. Следващите жени помирисали не прясна гъба, а размразена. Но дори и тя довела до два оргазъма. При останалите се наблюдавала лека сексуална възбуда и учестяване на пулса.

Доброволците мъже заявили, че им се повдигнало от нетърпимата воня на Забулената дама. На жените мирисът не изглеждал отвратителен, а половината от доброволките дори го намирали за приятен.

За гъби на Хавайските острови

Вестите за чудната гъба долетели до Кристи Уилкокс (Dr. Christie Wilcox). Тя е аспирантка в Хавайския университет и по съвместителство – научна журналистка. Интересът изпратил в търсене на Dictyophora, а сп. Discover публикувало нейния увлекателен разказ.

Първата работа на Кристи била да се опита да намери експериментаторите. Открила само Холидей, Соул бил починал. Ученият дълго време отказвал да говори с аргумента, че са му „омръзнали“ тези гъби. Но след това се смилил. Разказал, че самият той научил случайно за гъбите в болницата, където отишъл да си направи рентгенова снимка.

Разговорил се с медицинската сестра, споделил, че разбира от гъби. Точно тя му разказала, че ходи с майка си да мирише гъби, като смята това занимание за изключително приятно, но се притеснява дали не са полудели.

Холидей обяснил, че лично е наблюдавал въпросните 6 оргазъма, които споменал в научното издание. Не съобщил други подробности, като пояснил, че сега участва в проект, който е свързан именно с тези гъби. Поради тази причина отказал да отговори и на въпроса, дали е продължил експериментите.

В изследването от 2001 година се намеквало, че гъбите растат на лавови полета. Но къде точно? Полетата с вулканично минало са много на Хавайските острови.

Заветното място се оказало на Големия остров (Big Island of Hawaii) в резервата на така наречените лавови дървета – Lava Tree State Park. Холидей дори подсказал, че гъбите растат под дърветата от вида Albizia или Casuarina.

Кристи тръгнала да търси гъбите заедно с приятеля си Джейк – именно неговият нос намерил Забулената дама и уловил „аромата“, който изпъквал на фона на естествения мирис на гората. Културно казано, отнякъде се носел мирис, сякаш е пръцнал цял взвод войници. А се оказала една-единствена гъба, която Кристи едва не настъпила.

Вонята, по нейните думи, имала „нотки“ на разложена риба и сперма. Но както се изразява самата тя, не на прясна сперма, а на позасъхнала.

„Така вероятно би могла да мирише спермата на зомби“, предположила изследователката.

Оргазъм? Не, Кристи не изпитала оргазъм. Нито веднага, нито по-късно. За което много съжалява.

Вместо коментар

Не ви възбужда? Значи имате сбъркан нос

Сред Хавайските епоси Кристи открила историята за младо момиче на име Мекеалани – дъщеря на крал Купакани, която мечтаела за добър мъж и деца. И ето че, когато навършила 16 години, отишла да се разходи в гората, мечтаейки за своето бъдеще. И изведнъж усетила странна миризма, от която главата ѝ се размътила и възникнали видения от сексуален характер.

Тя видяла Кепаа – син на Ноа, баща на нейна приятелка. Макеалани се смутила, но не избягала, а тръгнала към миризмата, която я примамвала.

По-нататък в епоса е описана гъбата, която излъчвала омагьосващата миризма, тоест Забулената дама. Разказът завършва с това, че Макеалани се намирисала на гъбата, преживявала вълни на блаженство и когато дошла на себе си, се понесла по-бързо от вятъра към Кепаа, образът на когото не я напускал. Неспособна да се бори с обладалите я чувства, тя се отдала на страстна интимност с младежа. В резултат те се оженили и живели дълго и щастливо.

Кристи за всеки случай взела гъба със себе си. За да не се наложи да ходи далече, ако поне частично се повтори опитът на Макеалани. Но не станало така.

Мненията на миколозите, към които Кристи се обърнала за обяснение, се разделили. Едни смятат, че гъбите нямат никакви оргазмични ефекти. Други са на мнение, че такива не са изключени. В някои гъби се съдържали така наречените фитостероиди, чието действие е аналогично на мъжките полови хормони, или присъстват вещества, подобни на невромедиаторите, които съпътстват половите сношения.

Тоест не е съвсем изключено обонятелният ефект да не е от областта на фантастиката. Но ако се вярва на една от хипотезите, просто не всеки е способен да го усети.

Кристи направила за себе си извод, че явно нейният нос не е наред. „Искам да живея в свят, в който растат оргазмени гъби“, завършва изследователката.

Комсомолская правда

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика!

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори