„Жертва на Звяра 666“: тайнствен гроб в САЩ

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

тайнствен гроб
Мистериозната надгробна плоча на Лили Е. Грей.
Димитър Димитров

Странния гроб на Лили Е. Грей е разположен в гробището на Солт Лейк Сити.На пръв поглед обикновен гроб с плоска надгробна плоча, на която има надпис с датата на раждане и смърт (6 юни 1881 г.-14 ноември 1958 г.).

Това, което е написано под тези дати, е нещото, което прави гроба мистериозен и в същото време ужасяващ: „Жертва на Звяра 666“. Какво би могло да означава това?

Това е всичко, което е гравирано върху гроба на Лили Грей, с изключение на няколко цветя, които често биват назовавани „фенер на дявола“. Според болничните досиета, тя е починала от естествени причини. Нито пък е споменато нещо свръхестествено в краткия й некролог. Иначе казано, няма исторически сведения, които да обяснят това мистериозно съобщение.

Това, което е дори по-интересно, е фактът, че съпругът на Лили, Елмър Грей е погребан в същото гробище, но много далеч от гроба на Лили. Това е довело до много предположения, че може би той е бил въпросният звяр.

Дали наистина той я е убил? Дали някой от приятелите или роднините на Лили не е поръчал надписа за назидание на Елмър? Или както някои хора мислят, ужасяващият надпис се отнася до окултиста Алистър Краули (1875-1947 г.), който наричал себе си „Звярът 666“? Ако е така, по какъв начин би могъл да е свързан с Лили? Или самата тя е била окултистка и е станала жертва на някакъв странен ритуал?

Никой не знае отговора. Може да съдим само по малкото факти, с които разполагаме. Лили се е преместила в Солт Лейк Сити през 1950 г., само 8 години преди смъртта си, а гробът й почти веднага се превърнал в градска легенда. Може би тази тайна ще остане неразгадана, но така или иначе мистериите са един от най-завладяващите аспекти от историята.

The Ancient Ones

Категории на статиите:
Мистерии

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори