Facebook работи за създаването на директен мозъчен интерфейс

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

fb_mark_zuk
Ивайло Красимиров

На годишната конференция за развитие на Facebook, Марк Зукърбърг разкри ключови детайли от стратегията на фирмата. Стана ясно, че в близко бъдеще усилията ще се насочат към виртуалната реалност, увеличената или добавена реалност (augmented reality) и новите методи за комуникация. Най-интересен обаче е фактът, че във Facebook започват усилено да работят върху „директен мозъчен интерфейс“.

Стана ясно, че във Facebook работят от известно време върху технологиите за връзка между мозъка и компютъра. Пред участниците на конференцията Зукърбърг заяви: „Имаме екип сега в Аризона, който подготвя втори полет с нашия задвижван от слънчева енергия самолет Aquila, който ще помогне интернет да стигне до всички хора на земното кълбо. Работим и за бъдеще след „увеличената реалност“, а това включва и работа върху директен мозъчен интерфейс, чрез който един ден ще можем да комуникираме като използваме само нашия мозък“.

Facebook  не са единствените, които работят за директна връзка между мозъка и компютъра. Наскоро Илън Мъск съобщи, че създава нова фирма – Neuralink, коята ще изследва човешкия мозък за да разшири възможностите на човек да не изостава от изкуствения интелект. Първоначално това ще стане като се подобрят възможностите на човешкият мозък да помни и възприема, като се създадат допълнителни сменяеми компоненти за съхранение на данни.

Article Categories:
Футурология

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори