Затвори x
IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sierra Space ще създаде космически кораб Ghost за доставяне на товари от орбита

7 октомври 2024 г. в 17:41
Последно: 7 октомври 2024 г. в 20:54

Американската компания Sierra Space обяви, че е получила подкрепа от Изследователската лаборатория на военновъздушните сили на САЩ за разработването на космическия кораб Ghost.

Става въпрос за система за доставяне на товари от Космоса до всяка точка на планетата за по-малко от 90 минути.

Sierra Space, базирана в Луисвил, Колорадо, каза, че екипът за отбранителни технологии е проектирал системата Ghost така, че да може да остане в орбита до пет години, като съхранява и доставя основни доставки при поискване.

След като бъде напълно разработен, космическият кораб може да бъде използван за спасителни – доставка на спасителни комплекти, медицински консумативи за помощ при бедствия или логистична подкрепа за военни операции.

По-рано компанията за проведени успешни тестове и за планирани нови такива през следващата година, за да прецизира концепциите за операции и да разработи необходимата инфраструктура.

В момента всяко превозно средство Ghost струва „десетки милиони“ долари и от компанията работят за намаляване на разходите.

Категории на статията:
HiTech