Австрия пропищя от туристи, които пикаят в Зеленото езеро (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Wikimedia Commons
Антония Михайлова

Австрийците се страхуват, че прочутото Зелено езеро (Gruener See) ще смени уникалния си изумруден цвят и ще помътнее заради туристите, които облекчават физиологичните си нужди в него.

Жителите на околните населени места изискват ограничаване на броя на посетителите на водоема, пише Daily Mail.

Зеленото езеро разположено в подножието на планината Хохшваб на височина 776 метра над морското равнище. Дълбочината на изумруденозеления водоем от края на лятото до пролетта не превишава един-два метра и местните жители обичат да си почиват около него.

В останалото време поради топенето на снеговете в планината водата пълни Зеленото езеро и потапя разположените наоколо храсти, пейки и мостове.

Уникалният водоем привлича хиляди туристи, през 2015 година са го посетили повече от 100 000 пътешественици. Част от тях са се гмуркали във водата, чиято температура обикновено не превишава седем градуса.

От 1 януари тази година в сила е влязла забрана за къпане в езерото. И все пак група местни жители смятат, че уникалната природна система е в опасност, и изискват ограничаване на посетителите на тази забележителност.

Според тях езерото може да смени цвета си поради недостиг на тоалетни в околността. Втора причина може да стане разпространението на водорасли, отбелязват те.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Зелен свят

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори