Базука за дронове в действие (ВИДЕО)

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

базука за дронове
Така изглежда базуката, която е способна да сваля дронове в движение.
Димитър Димитров

Все по-голямата достъпност на дроновете принуждава властите да търсят нови мерки срещу евентуални въздушни заплахи.

С новата защитната система на Open Works Engineering свалянето на дрон никога не е било по-лесно. Базуката, наречена SkyWall (небесна стена) е способна да прехваща и да сваля дронове чрез специална мрежа, оборудвана с парашут, осигуряващ меко падане, за да може сваленият обект да бъде иззет и проверен.

Системата е лека и се управлява от един оператор. Чрез изпускане на сгъстен газ базуката изстрелва „умният“ патрон, който е програмируем и се отваря във въздуха, а от него излиза мрежа, която оплита дрона. Оптиката е изцяло автоматична и дори уведомява оператора, когато целта е прихваната.

Процесът по презареждане е изключително бърз, което позволява на оператора да използва базуката и в ситуации с повече от един дронове.

След като целта е прихваната и поразена, се отваря парашутът, който спомага за мекото приземяване. Това е направено с цел дроновете да бъдат сваляни, без да бъдат повреждани, а и да може да се установи кой е собственикът на летателния апарат.

31DBCC8F00000578-3477114-image-a-9_1457116378385

Ако операторът все пак пропусне, парашутът отново би се отворил, за да може патронът да бъде използван отново. Високотехнологичната базука е снабдена и със звукова уведомителна система, която се включва при прехващане на желаната цел.

Създателите на устройството казват, че то ще се продава на разумни цени, тъй като самата себестойност на продукта не е висока, а и патроните са за многократна употреба. Технологичната компания Open Works Engineering е създала и още две базуки – SkyWall 200, с която се стреля от двама оператори и SkyWall 300, която се монтира на земята. SkyWall 300 е полуавтоматична и има най-голям обхват.

„Най-добрият начин да неутрализирате дрон е да го свалите“, казват от компанията. „Нашата система неутрализира всякакви видове дронове, били те управлявани или автономни. SkyWall ви предоставя бариера в небето.“

Daily Mail

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
HiTech

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори