Бирата лекува грип, ще лекува още повече

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© Nicholas Tarling / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Според изследвания на японски учени едно от ефективните средства за лечение на грип и някои по-сериозни заболявания е бирата и по-точно веществото хумулон, съдържащо се в хмела, съобщава Financial express.

Така твърдят японските пивовари от компанията Sapporo Breweries, като се позовават на научни изследвания. Хмелът, една от основните съставки на бирата, отговаряща за горчивия вкус на напитката, защитава организма от вируси, които може да доведат до тежки форми на пневмония и бронхит сред младите.

„Ретикулосинцитиалният вирус (РС вирус) може да доведе до сериозни затруднения в дишането при младите хора и към дадения момент срещу него няма ваксини”, казва изследователят на компанията Юн Фушимото.

Според него веществото хумулон, което има лечебен ефект, се съдържа в толкова малки количества в бирата, че един човек трябва да изпие 30 бири от 350 мл.

„Сега изучаваме възможностите за влагането на хумулон в храната или в безалкохолни напитки. Горчивият вкус няма да се хареса на децата”, казва изследователят.

Експертите дори смятат, че хумулонът подпомага ликвидирането на възпалителните процеси в организма, предизвикани от вирусите.

Японската пивоварна Sapporo Breweries е основана през 1876 г., а през 2006 г. е купена от канадската компания Sleeman Breweries.

 

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Еврика! · Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори