Мъжката усмивка обезоръжава жената

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

© stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Антония Михайлова

Когато мъжът се усмихне на жената, тя трябва да бъден нащрек – възможно е представителят на противоположния пол да се опитва по такъв начин да я подчини на волята си, предупреждават учени.

В хода на три експеримента психолозите от университета на Гранада изучавали как мъжката усмивка влияела на възприемането на неговата личност от жената и на нейната ответна реакция. Установено било, че когато мъжът давал указания на жената, докато се усмихвал, представителката на нежния пол безпрекословно изпълнявала заръките. Този метод сработвал дори ако впоследствие мъжът си позволявал сексуални намеци.

Специалистите обяснили въпросната покорност на жените с това, че те възприемат усмивката като човешка топлина. Учените смятат, че прекрасната половина на човечеството повече разчита на езика на тялото и усмивката е способна да я заблуди.

„Дори да има дисонанс между думи и език на тялото, жените ще реагират на последното. Когато те видят усмивка, това само улеснява ситуацията”, казва експертът Пати Ууд.

Тя съветва жените, които не искат да бъдат манипулирани, да обръщат внимание преди всичко на невербалните послания.

Източник: Daily Mail

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Синя луна

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори