BMW Concept X7, топ моделът на баварците

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

BMW X7 Concept
Ивайло Красимиров

Очакването за най-големият и най-луксозен SUV модел на BMW продължава, но вече имаме по-ясна идея как ще изглежда дизайнът на бъдещия Х7. На автомобилния салон във Франкфурт баварската фирма представя Concept X7 iPerformance.

От БМВ заявяват, че концепцията не е просто подсказване как ще изглежда бъдещият Х7, но тя показва и новия подход на марката към лукса. В кабината на концепцията Х7 могат удобно да се настанят 6 души. В Х7 могат да се видят основните черти на дизайна, интериорните технологии и двигателите на следващите поколения на БМВ.

„Откакто БМВ откри сегмента Sports Activity Vehicle с Х5 за първи път през 1999 г., всеки следващ Х модел откриваше нови хоризонти за марката. БМВ Х7 ще продължи тази традиция, като топ моделът на семейство Х ще покаже нова дефиниция за това, как в БМВ разбираме лукса“, казва Ян Робертсън, член на борда на БМВ.

По отношение на външния дизайн, БМВ навлиза в естетиката на бъдещето. Типичната за марката предна решетка е станала още по-масивна, линията на автомобила е още по-изчистена, джантите с размер 23 инча са под  кръгово изрязани арки, даващи по-елегантна позиция на колелата в сравнение с настоящите BMW X модели.

bmw-x7-concept-iperformance_827x510_51505119449

В интериора веднага се усеща чувството за простор, а седалките са на три реда. Използваните материали са фина кожа и алуминий. Вижда се голям екран реагиращ на допир позициониран в непосредствена близост до екрана за набора от датчици и инструменти. Воланът е изцяло нов, както и BMW iDrive Control.

Concept X7 се задвижва от електродвигател, комбиниран с TwinPower Turbo бензинов двигател, като този който познаваме от BMW X5 xDrive40e. Не е ясно дали нещо в тази комбинация е променено, но производителите обещават по-голям пробег с електродвигателя и по-голяма мощност на комбинацията.

bmw-x7-concept-iperformance_827x510_51505119416

От фирмата съобщават, че новият сериен Х7 ще бъде в продажба от средата на 2018 г.

Тагове:
Категории на статиите:
Автомобили

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори