Човешкото тяло се състои от светлина и излъчва светлина

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Хермина Тот
  • 9 април 2016 г. в 00:13 Последна промяна:
    8 април 2016 г. в 20:59

Нашето тяло е нещо повече от атоми и молекули. Ние сме същества, които се състоят от светлина. До такова заключение стигат все повече учени.

Биофотоните, излъчвани от човешкото тяло, могат да се активират от мислени намерения и да изменят фундаментални процеси на клетъчно ниво и ДНК.

Човешкото тяло излъчва биофотони, известни като свръхслаби фотонни емисии (UPE). Тяхната видимост е 1000 пъти по-слаба, отколкото може да види невъоръженото око. Макар да не виждаме това излъчване, тези частици или вълни светлина се намират във видимия електромагнитен спектър (380-780 нм) и се фиксират от чувствително съвременно оборудване.

Светлина в очите

Очите, които постоянно са подложени на въздействието на фотоните от външната среда, преминаващи през тъканите на очите, излъчват самопроизволни и видими свръхслаби фотонни емисии. Според една от хипотезите тази светлина предизвиква закъсняла биолуминесценция в очните тъкани. Това обяснява явлението на негативния последователен образ.

Това светлинно излъчване може да е свързано с метаболизма на мозъчната енергия и оксидативния стрес в мозъка на бозайниците. Но излъчването на биофотоните не е задължително да има епифеноменален характер. Според хипотезата на Бокън фотоните се излъчват по време на зрителни представи.

Участниците в изследване, проведено наскоро, се намирали в много тъмно помещение и си представяли светлина. Тяхната мисъл довела до усилване на свръхслабите фотонни емисии. Това подкрепя все по-популярната идея, че биофотоните не са просто страничен продукт на клетъчния метаболизъм.

Нашите клетки и ДНК използват биофотоните, за да натрупват и предават информация.

Биофотоните се използват от клетките на много живи организми за комуникация. Те облекчават преноса на информация/енергия, който е на порядък по-бърз от химичната дифузия. В изследване от 2010 година се казва:

„Взаимодействието на фотоните на клетъчно ниво се наблюдава у растения, бактерии, неутрофилни гранулоцити и бъбречните клетки“. Учените са установили, че различна светлинна стимулация (инфрачервена, червена, жълта, синя, зелена и бяла) в единия край на гръбначните сензори или двигателните нерви повишава значително биофотонната активност в другия край.

Според изследователите „светлинната стимулация е способна да генерира биофотони, които се пренасят по нервните тъкани като сигнали на мозъчна комуникация“.

На молекулярно ниво ДНК се явява източник на биофотони. От техническа гледна точка биофотонът е елементарна частица или квант светлина с нетермален произход във видимия и ултравиолетовия спектър, изпускана от живия организъм.

Смята се, че биофотоните възникват в резултат на метаболизма на енергията в нашите клетки или казано на научен език, това е страничен продукт на биохимичните реакции.

Циркадното изхвърляне на биофотони

Тъй като метаболизмът на организма се променя в зависимост от циркадния ритъм, отделянето на биофотони може също да се променя в зависимост от времето на денонощието. Изследователите са установили местата в организма, където се наблюдава слабо и силно освобождаване в различно време от денонощието.

„Обикновено активността на фотоните в тялото сутрин е по-ниска, отколкото следобед. В областта на корема и гръдния кош се наблюдава най-ниското освобождаване. В областта на горните крайници и главата е най-силното излъчване, което нараства през деня. Спектралният анализ на освобождаването в предната част на дестия крак, челото и дланите е установил излъчване в областта на 470-570 нанометра. Излъчването в центъра на дланите през зимаата/есента е 420-470 нанометра.“

Учените са направили извод: „Тези измервания може да дадат количествени данни за индивидуалните различия на антиоксидантните процеси в живите организми.“

Медитация и билки влияят на освобождаването на биофотони

Изследването е установило различия в излъчването на биофотони при хора, занимаващи се с медитация, и такива, които не се занимават. То е свързано с оксидативния стрес. Тези, които медитират редовно, имат по-ниски свръхслаби фотонни емисии (UPE). Едно от възможните обяснения е по-ниското ниво на активност на свободните радикали в техния организъм. В едно от клиничните изследвания участвали хора, практикуващи трансцедентална медитация.

„При двама души, занимаващи се редовно с медитация, се наблюдаваше по-малка интензивност на UPE. Спектралният анализ на UPE навежда на мисълта, че свръхслабите фотонни емисии поне частично са отражение на реакцията на свободните радикали в живия организъм. Доказано е, че психологическите и биохимичните изменения, предизвикани от постоянните занимания с медитация, могат да влияят на активността на свободните радикали.“

Интересно е, че билките, които намаляват стреса, намаляват и нивото на излъчване на биофотони при хората. Едно от тези растения е родиола (златен корен). В изследване от 2009 година, публикувано в сп. Phytotherapeutic Research, се казва, че при група от хора, приемащи родиола в продължение на една седмица, излъчването на фотони намаляло значително в сравнение с участниците, които приемали плацебо.

The Epoch Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Съзнание

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори