Девет неща, които емоционално силните хора никога не правят

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Public Domain
Хермина Тот
 • 4 май 2016 г. в 00:13 Последна промяна:
  3 май 2016 г. в 20:59

Емоциите могат да ни накарат да правим много неща и могат да повлияят нашето ежедневие и решения. Емоционално силните хора се стремят да избягват определено поведение и действия.

Емоционално силните хора демонстрират определени характеристики – ето девет от тях.

 1. Те не следват тълпата

Емоционално силните хора избират собствен път в живота. Те имат увереността да водят и нямат усещането, че трябва да следват някого. Те не се страхуват да изразяват собственото си мнение, дори да не съвпада с гледната точка на тези около тях.

 1. Те не се нуждаят от потвърждение или одобрение от другите

Да се получи одобрението на други хора не е нещо, което емоционално силните хора изискват. Те получават потвърждението от собствените си действия и самоувереност. Вярата им в себе си е достатъчно висока и съответно нямат нужда да чуват от други хора, че са ценни. Това не значи, че са арогантни, просто вярват в себе си.

 1. Те не обвиняват другите за собствените си грешки

Ако постоянно търсите вината у другите за собствените си грешки, никога няма да поемете контрол върху живота си. Да поемеш вината, ако си сгрешил, изисква кураж, честност и самоувереност. Емоционално силните хора са гъвкави и поемат контрол върху собствената си съдба.

 1. Те не задържат в себе си яд и злоба.

Да задържате такива чувства в себе си, да се ядосвате за ситуации или хора е пълна загуба на време и емоции. Това отнема ценни усилия и енергия, особено ако другият човек вече е продължил напред. По-добре е да простите на някого, особено ако извинението му е искрено. Ако няма извинение, просто го изхвърлете от живота си.

 1. Те не допускат кой да е в живота си

Емоционално силните хора не обичат да страдат, заради глупостта на другите и по тази причина не допускат всеки до себе си. Обграждат се с хора, които споделят техния оптимизъм, цели и стремежи. Те няма да разрешат близост на някой, който може да поквари това.

 1. Те не злословят зад гърба на хората

Да „свалиш някого ниско долу“ всъщност те издига в редиците на твоето обкръжение. Емоционално силните хора обаче вече си имат позиция на високо и не се нуждаят от обяснения по адрес на другите, за да вдигнат собствения си профил. Те не се тревожат да се изказват за някого, който е бил подложен на „сваляне ниско долу“. Те са достатъчно силни да заемат самостоятелни позиции.

 1. Те не забравят да са благодарни за това, което имат

Дори да са имали лош ден, те все пак ще помнят добрите неща, които са се случили. Да си благодарен за малките неща е прекрасен начин да живееш живота си. Да отчиташ факта, че има хора, които са много по-зле от теб и да преоткриваш нещата, за които трябва да си благодарен, те прави много по-добър човек.

 1. Те нямат проблем да казват НЕ

Ако винаги казваш ДА, когато хората поискат нещо от теб, ще бъдеш виждан като податлив на натиск. По-лошото е, че хората ще започнат да се възползват от теб. Да казваш НЕ, не те прави лош човек. А също ти дава по-добър контрол върху собствения живот. Да казваш НЕ от време на време превръща решението ти да кажеш ДА в специално. Винаги можеш да кажеш на приятелите си да търсят помощта ти всеки път, стигат да не възразяват, ако решиш да кажеш НЕ. Истинският приятел знае, че ако можеш да помогнеш, ще го направиш.

 1. Те не забравят, че сами контролират настроенията си

Особено важно: емоционално силните хора знаят, че нашите емоции не се отразяват на реалността. Емоциите са реакции на ситуациите. Най-важното е, че ние можем да контролираме процеса на емоциите. Можем да изберем да бъдем щастливи, да променим начина, по който интерпретираме емоциите. Можем да сами да определяме емоциите си и така да контролираме живота си в по-позитивен контекст.

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Съзнание

Коментарите са затворени.

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори